

Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
Suroviny
- vepřové maso (nejlépe plecko nebo krkovice,)
- zelí
- grilovací koření
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
Nakrouháme syrové zelí, dáme do hrnce, posolíme, pokmínujeme dle chuti a zamícháme. Na ně položíme vepřové maso, okořeněné grilovacím kořením. Podlijeme cca 2 dl vody a dusíme na HIGH cca 4 hodiny.
Pak maso vyndáme, zelí zahustíme syrovým nahrubo nastrouhaným bramborem a jablkem, příp. hladkou moukou, povaříme ještě asi půl hodiny, přidáme zpět už maso nakrájené na plátky, prohřejeme a podáváme s knedlíky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
-
Myslím si, že se jedná o dietní úpravu, o racionální stravu, takže to každému chutnat nemusí. Kde není tuk není chuť, to je známá věc. Tuk je vlastně "zvýrazňovač" chuti. Takže jsem dal plusový bodík i když pomalý hrnec nevlastním.
-
Ušlo to jedla sem lepší
-
To není vařené maso,ale pomalené - velice chutné
a co do knedlíku mě se zdá,že je to jedno - já sním jenom jeden
-
Teda dievčatá, neviem prečo má byť knedlíkov párny počet, ale z estetického a výtvarného hľadiska má byť všetko v nepárnom počte, inak sa to nedá esteticky usporiadať, nevyzerá to dobre. Takže ja vždy nepárny počet
-
Tak to slyším poprvé v životě,že knedlíků má být vždy sudý počet.
-
Tento recept jsem dělala ,je to oběd z jednoho hrce vše se tam dá ,já dám i ty brambory a nic nezahušťuji oni si to udělají samy.Dávám to do tlakového hrnce a je moc dobré.
-
Vypadá to velice dietně,určitě vyskouším i když vařený maso??? ale není to špatný nápad.Vyzkouším a oznámkuji.K obrázku bych chtěl říci že knedliků by měl být vždy sudý počet.