Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22 letých zkušeností.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2021 11:06
Lépe než pokapat rybu citronovou šťávou je citron nakrájet na plátky, pár vložit dovnitř a pár na povrch ryby. Tento způsob dodá lepší chuť.
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".
19. 7. 2015 11:23
I odborníci z oboru gastronomie právě u ryb připouštějí i větší množstvi soli. S chuťovými pohárky to asi nebude mít nic společného.
Je to jen otázka chuťi.
Je to jen otázka chuťi.
18. 7. 2015 19:04
Jindra: Ale môže...pokiaľ nemá človek pokazené chuťové bunky nadmierou soli.
18. 7. 2015 18:25
Ryba bez soli v jakékoli podobě nemůže být dobrá.
24. 5. 2014 14:43
mńam..
24. 5. 2014 06:47
Makrelu grilujeme každoročně, zahajujeme tím prázdniny
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit Z bylinek přidávám ještě hladkolistou petržel a meduňku.
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit Z bylinek přidávám ještě hladkolistou petržel a meduňku.
23. 5. 2014 21:51
mám ráda ryby a makrela na grilu nemá konkurenci přesto si ale nedokážu představit maso bez alespon minimum soli...přesto dávám bodík,ukládám a vyzkouším....ale drobátko soli tam přidám
23. 5. 2014 21:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 14 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 1 hodinou
Šunkofleky
bohdana uvařila před 2 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 3 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 4 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 4 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 4 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Ovocný dortík se želatinou
barbora-cz uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: makrela na grilu makrela na grilu recept makrely na grilu makrela na gril recept příprava makrely na gril makrela na grilu,recept koreni na makrely makrela na gril recept na makrelu na gril příprava makrely na grilu makrely na grilu recept gril na makrely recept makrela na grilu koření na makrelu makrely na gril recept na makrelu na grilu cerstva makrela makrela gril makrela recept makrela na grilu recepty
Suroviny: makrela, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé, pažitka, koření na ryby, šťáva citronová, citron
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
8 názorů