Čínská kuchyně: KUNG PAO
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct, přidat chilli papričky, arašídy a dochutit zálivkou ze sójové omáčky a vína.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 307 kJ / 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,81 g |
Tuky | 11,59 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová!
Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kuře je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženeme a maso pustí šťávu, tak kuřecí, na rozdíl od vepřového, neztvrdne (tedy, ne příliš).
Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v uvedená minuta může být moc dlouho. Je lépe se orientovat barvou masa na pánvi, když už je všechno maso na povrchu bílé, pokračujeme dalšími kroky podle postupu.
Žluté víno bývá málokdy žluté. Jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním ochuceným špetkou cukru, ale i portským, sherry či marsalou.
Wei-su = MSG = glutasol
Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Pokročilejší kuchtíci mohou zkusithttp://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...
Pokročilí kuchtíci mohou zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2014 11:34
29. 8. 2014 17:40
29. 8. 2014 17:04
29. 8. 2014 15:13
Já bych z toho takovou vědu nedělal
29. 8. 2014 14:31
http://www.nytimes.com/2013/09/18/dining/gong-bao-...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při pěstování čínského a pekingského zelí: Jak se o rostliny starat, aby přinesly dobrou úrodu
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Další recepty
Tématické fráze: čínská jídla recepty cinska jidla recepty na čínská jídla čínské jídlo pravé čínské kung pao činske kung pao maceny skrob pravé kung pao recept na kumpao nejlepší kung pao recept na prave kung pao kung pao kuřecí kumpao kumpao recepty čím nahradit rýžové víno čínské jídlo recepty příprava kung pao kung pao recept kumpao recept recepty na čínské jídlo
Suroviny: maso kuřecí, vejce, škrob, sůl, sádlo, víno, omáčka sojová, wei-su, chilli paprika čerstvá, arašídy
Čínská kuchyně: KUNG PAO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVAP
5 názorů