Čínská vejce s cibulovou omáčkou

toprecepty.cz Kuchař:

Bezmasá jídla 9 názorů

54

Suroviny

8 vajec
4 hrnky vody
3 sáčky černého čaje
1 lžička soli
2 lžíce sojové omáčky
2 hvězdičky badyánu
Cibulová omáčka
2 cibule
3 lžíce tuku
3 lžíce hladké mouky
1/2 kostky masoxu
pepř
sůl
citrónová šťáva
3 hrnky vody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.

  2. Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme.

  3. Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut.

  4. Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin.

  5. Poté je vyjmeme a oloupeme.

  6. Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

  7. Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.

  8. Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme.

  9. Přidáme masox a vaříme asi 20 minut.

  10. Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínská vejce s cibulovou omáčkou

  • helena helena(neregistrovaná)

    vejce vařím mnoho let, ale nedávám k tomu omáčku.polovařená vejce hodně natukám až ke žloutkům, přidávám trochu skořice.místo soli víc sojovky. a v nálevu nechávám 24 hodin. ochunejte, jsou super

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    cathleen:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    cathleen :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Takže jedna fotka s vejcem a omáčkou, ať se mají bylinka a babenka čím kochat;-)Víte, holky, včera jsem až u pc zjistila, že tyhle fotky, vcelku, mám hodně rozmazané a nepoužitelné...no a pro mě není - tak jako pro vás - jednoduché zajít znovu do kuchyně...:-//
    A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
    Jo:-D a ta omáčka se k vejcím velice dobře hodí, ač jsem tomu zpočátku nevěřila. Jedli jsme to s čerstvým chlebem. Takže bodík:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    bazalka, súhlasím. Tieť sa mi to nepáči, každé jedlo, ku ktorému pridám fotku, skutočne varím. A tie varené vajcia by sa hodili k mnohým receptom, nie ? :-//

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Ano, jistě. Ale mně prostě vadí, i když se mě to vůbec netýká, zadarmo získané body do soutěže. Zvlášť když vím, že někdo se s tím jídlem opravdu vaří a piplá s fotkou a někdo jen tak přihodí vejce v kastróle a hned má bod. :-//
    Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, tak si tady k té omáčce přidáme ta vejce a bude to, ne? Mi se líbí ta vajíčka a k té cibulovce by byla super;-):yes:http://www.toprecepty.cz/recept/5654-cibulova-omac...

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    A nějak nám zmizely ty vařené brambory a cibulová omáčka s koprem a křenem ! No, k čajovým vejcím to opravdu nemusím, ale je to recept a soutěž je soutěž. Jinak čajová vejce jsou výborná, občas je dělávám. Bod ovšem nedávám.:no:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Myslím, že by šel tento recept využít na vykoledovaná vejce.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo