

Čínská vejce s cibulovou omáčkou
Suroviny
- 8 vajec
- 4 hrnky vody
- 3 sáčky černého čaje
- 1 lžička soli
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 hvězdičky badyánu
- Cibulová omáčka
- 2 cibule
- 3 lžíce tuku
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/2 kostky masoxu
- pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- 3 hrnky vody
Postup přípravy receptu
Dobře umytá vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Poté je vyjmeme, po celém povrchu naťukáme skořápku, ale neloupeme.
Do vroucí vody nasypeme sůl, předáme sáčky s čajem, sójovou omáčku a badyán. Vložíme zpět vejce a zvolna vaříme dalších 25 minut.
Poté odstavíme z ohně a necháme vejce stát v odvaru dalších 8 hodin.
Poté je vyjmeme a oloupeme.
Na talíři přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.
Cibulová omáčka: Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, posypeme moukou a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.
Zalijeme ji vodou a dobře prošleháme.
Přidáme masox a vaříme asi 20 minut.
Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Někdy můžeme pro změnu omáčku rozmixovat a přidat 2 lžíce kopru nebo najemno postrouhaného křenu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Ohodnoťte recept: Čínská vejce s cibulovou omáčkou
-
vejce vařím mnoho let, ale nedávám k tomu omáčku.polovařená vejce hodně natukám až ke žloutkům, přidávám trochu skořice.místo soli víc sojovky. a v nálevu nechávám 24 hodin. ochunejte, jsou super
-
cathleen
-
cathleen
-
Takže jedna fotka s vejcem a omáčkou, ať se mají bylinka a babenka čím kochat
Víte, holky, včera jsem až u pc zjistila, že tyhle fotky, vcelku, mám hodně rozmazané a nepoužitelné...no a pro mě není - tak jako pro vás - jednoduché zajít znovu do kuchyně...
A bylinko, pokud by sis dala tu námahu a mrkla ke mně do fotek, asi bys zjistila, že tam nemám fotky zadara, stažené od svých receptů jinde na netu (že?), ale poctivě vařené a pečené. A ono je rozdíl piplat se s chlebem, který pečeš v troubě a dá ti práci a čas 2-3hodky nebo si vzít své recepty odjinud a strčit je sem. (Tohle zbytečný dohadování mě fakt neba a není nás, ani jedné, důstojné).
Joa ta omáčka se k vejcím velice dobře hodí, ač jsem tomu zpočátku nevěřila. Jedli jsme to s čerstvým chlebem. Takže bodík
-
bazalka, súhlasím. Tieť sa mi to nepáči, každé jedlo, ku ktorému pridám fotku, skutočne varím. A tie varené vajcia by sa hodili k mnohým receptom, nie ?
-
Ano, jistě. Ale mně prostě vadí, i když se mě to vůbec netýká, zadarmo získané body do soutěže. Zvlášť když vím, že někdo se s tím jídlem opravdu vaří a piplá s fotkou a někdo jen tak přihodí vejce v kastróle a hned má bod.
Jinak tahle kombinace čínských čajových vajec, brambor a cibulové omáčky s křenem či koprem je opravdu zvláštní, skoro až komická -
No, tak si tady k té omáčce přidáme ta vejce a bude to, ne? Mi se líbí ta vajíčka a k té cibulovce by byla super
http://www.toprecepty.cz/recept/5654-cibulova-omac...
-
A nějak nám zmizely ty vařené brambory a cibulová omáčka s koprem a křenem ! No, k čajovým vejcím to opravdu nemusím, ale je to recept a soutěž je soutěž. Jinak čajová vejce jsou výborná, občas je dělávám. Bod ovšem nedávám.
-
Myslím, že by šel tento recept využít na vykoledovaná vejce.