Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:33
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 7. 2013 18:39
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
26. 2. 2013 19:49
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 11. 2012 10:54
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
Predem diky za odpovedi :)
12. 5. 2012 11:13
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
12. 5. 2012 10:23
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
16. 2. 2012 12:17
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
21. 10. 2011 10:34
14. 5. 2011 20:29
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
máš je luxusní
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 1. 2011 23:09
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
13. 1. 2011 19:08
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
9. 1. 2011 10:21
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
8. 1. 2011 20:30
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
8. 1. 2011 18:41
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
8. 1. 2011 10:37
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 9 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno před 19 hodinami
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Právě bylo uvařeno:
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brynzové halušky II
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Meruňkový koláč
kimlo uvařila před 3 hodinami
Grilované kuře plněné chlebovo-sýrovou nádivkou
kimlo uvařila před 3 hodinami
Výborná fazolová polévka
kimlo uvařila před 3 hodinami
Hlíva na paprice
Sassa uvařila před 4 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Zuzana1978 uvařila před 4 hodinami
Borůvkový koláč
poirotka uvařila před 4 hodinami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Pavla.D uvařila před 5 hodinami
Pizza jako z pizzerie
jaluma36 uvařil před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: croissant recept těsto na croissanty croissanty recept recept na croissant recept na croissanty crosant recept croissanty těsto na croissant recept croissant crosant croissant crossiant croisant croisant recept crossant croissantové těsto crossiant recept recept na croisant recepty croissant recepty croisant
Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí sušené, cukr, sůl, vejce, voda
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
18 názorů