Croissanty s nuttelou

Eliza Kuchařka: Eliza

Moučníky , Kynuté, Ostatní 26 názorů

Suroviny

1 kg hladké mouky
250 g rostlinného másla (mírně změklého)
2 vejce
špetka soli
asi 400 ml mléka
na kvásek:
100 ml mléka
50 g droždí
1 lžička cukru
na náplň:
nutella
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.

  2. Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě.

  3. Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.

  4. Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.

  5. Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.
    Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.

Poznámka

Zdroj: Dadalova kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Croissanty s nuttelou

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Nechápu jak se vám mohlo povést,bylo hodně cítit po kvasnicích a chutnalo jak veka,spíš hůř jak veka a čokoláda vytekla ze všech stran...vše sežrali slepice...;-(

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Jsou to krásné rohlíčky, ale s prominutím s croissanty nemají mnoho společného... Ty se připravují trochu jinak, těsto se vyvaluje , plní máslem a znovu překládá, nejméně 3x. Ale jinak pěkné! :-K:yes:

    Odpovědět

  • Annabella Annabella(neregistrovaná)

    Jen mě zajímá proč na fotce od Elizy vypadá těsto jako listové a od Sebeny jako obyčejný rohlík, čím to je? :-/ chci aby byly croissanty takové jako na fotce od Elizy..:-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Vypadá to moc pěkně.Určitě vyzkouším,:-K:-K.Bodík udělen.:yes::yes:

    Odpovědět

  • cheryll2010 cheryll2010

    Právě vyzkoušeno,dobré a nenáročné. Po potření vajíčkem jsem je ještě posypala cukrem. Měla jsem 54 kousků. Rodinka se už na ně vrhla.:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No tak se těším, až Jenni či Jenny upečete a sdělíte své zkušenosti. :-K;-)
    Mně tohle těsto z Dadalovy kuchařky vyhovovalo a jak vidno - Sebeně, Misce 77 a Romaně Vackové taky. :-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    ježiši,teď se dívám,že je tady ještě jenni,ale s malým j a měkkým i...

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    Eli,kolegyně včera donesla do práce croissanty a neměly chybu,nvm ale zda je zvládnu,budu muset,on sem chodí i můj chlap a když to uvidí v uložených...:-//pak ti dám vědět...;-)+10:yes:

    Odpovědět

  • jenni jenni(neregistrovaný)

    a pravy crossan ma byt z kynuteho těsta smichanym s liskovym tesstem ...vim pac mi to rekla kamaradka kteza pece v pekarne..

    Odpovědět

  • jenni jenni (neregistrovaný)

    mno strasne mi chutnaj crossanty :-8, a jdu je prave skusit:-)).. ale nejsem si jista jentli tak budou chutnat:-// pac to vypada jak normalni rohlik s nutelou
    ;-)

    Odpovědět

  • Romana Vackova Romana Vackova

    Právě jsem je dopekla. Jsou výborné!! :yes::-K Dávám bodík. Sice mi asi půlka z nich vytekla, ale to je asi zkušenostma. :-D

    Odpovědět

  • miska77 miska77

    Jo a ještě něco zkoušela jsem je naplnit šunkou a sýrem a ještě jsem je sýrem posypala a byly vynikající:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • miska77 miska77

    Ahojky všem, zkusila jsem tento recept a děti i muž se můžou po croisantech ujíst. Muž se je dokonce naučil i péct když jsem odmítla je dělat ob den:-))a to nikdy nic neupekl protože to neumí a nejde mu to,ale toto se naučil hned na poprvé a včera je pekl sám:-)a povedli se mu jsou výborné. Určitě uděluji bodík:yes: Jsou prostě super a ani nejsou tak náročné:-p:-) Moc díky za recept:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eli, tak dlouho je tady ten recept a já si vůbec nevšimla! Hned to napravuji. Pro mne je to docela složité, ikdyž jsem kdysi, ještě hooodně mladá dělávala něco podobného, myslím, že se to jmenovalo šlehačkové rohlíčky, ale nevím, jestli bych si na to dnes troufla;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majduška Majduška(neregistrovaná)

    Vypadá to nádherně, hned to jdu vyzkoušet =). Recepty z této stránky se mi velice osvědčily a všem chutnají =).:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: crosanty crosanty láďa hruška recept na crosanty crosanty recepty crosanty plněné croasan croasan recept crossan recept recepty ládi hrušky crosanty crosan crossanty těsto na crosanty crosanty z listového těsta crosanty recept recept na croissant plněný nutelou crosant recept recept na croasan recept na crossan croissanty s nutelou láďa hruška crosanty

Zapomněl/a jsem heslo