"Gulášovka" s kroupami
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 522 kJ / 1 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,02 g |
Tuky | 68,32 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 109,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2024 07:18
Dned jsem uvařila. Polévka moc dobrá. Díky!
31. 3. 2023 11:52
Gregusa: Co já vím tak jsou č.7 a č.10..
31. 3. 2023 11:49
Mám také poznámku k těm kroupám. Tak nějak nevím co si mám představit pod drobnějšími kroupami.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
Já znám jen dva druhy krup, zabijačkové a lámanku (tzv. trhané krupky). V prvém případě je dobré kroupy den předem namočit, protože se dost dlouho musí vařit. V druhém případě se krupky mohou vařit hned jak je uvedeno v receptu a také tu polévku zahustí.
No, ale z fotky je zřejmé, že se spíš jedná o ty první zbijačkové, ale nevšiml jsem si, že by byly k dostání v různých velikostech.
31. 3. 2023 09:04
JosefZeravicky: Dovolil bych si poznamku k navrhu vareni krup zvlast. Rovnez jsem jeste nevaril, ale domnivam se, ze kroupy varene v polevce prave umozni jeji zahusteni. Pokud budou vareny zvlast a navic jeste trochu orestovany nedojde nejspise k zahusteni polevky a bude treba ji trochu zahustit (pokud na to nebudou stacit brambory )
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
Jinak ale kroupy urcite pres noc. Asi vyzkousim oboje
17. 1. 2022 11:26
DOBRÝ DEN,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
recept je zajímavý, někdy vyzkouším, jen podle mojich gurmánských zkušenosti brambory krájím na takové kostky, aby se mohly na lžíci hned jíst, neb při ,,menšení,, na talíři může nastat zejména pro děti, a stejně tak i uzenin, či mas. Předpokládám, že tento guláš je na ,,lžičku,, nikoliv takzvaně vidličku. Při koupi uzenin dávám výhradně přednost těm, co jsou v přírodním střevě, neb ty ,,papírové,, se sice dobře opékají, ale na guláš jsou naprosto nevhodné.
Ještě ohledně krup, tady bych kroupy namočil přes noc a poté je uvařil zvlášť, neb si myslím, že by mi ,,neodebrali,, krásnou vůni a chuť všeho ale naopak by tam přinesli ,,moukovou,, , nepřesmaženou chuť. Navíc bych tyto kroupy po uvaření lehce osmahl na sádle do lehkého křupava, což by přineslo zpestření chuťi . Ale to je jen můj návrh, kterým si podobnou ,,gulášovku,, vždy spestřuju, neb pro svoju představu chutě není mi líto mít gurmánský požitek v plném ,,bišu,,
Joooo, a protože jsme česnekoví, tak česnek utřeme a dáváme jen na posledních pár minut závěrečního varu.
Jsem velmi rád, že takové recepty jsou bezva inspirací ke každodenní přípravě jídel a také mně těší, že komentáře knim jsou na seriózní a i odborné úrovni, na rozdíl od různách internetových hrubých až vulgárních kendalistů.
,,toš tak,,
17. 1. 2022 09:42
moc pěkný recept i foto - zkusila jsem a byla skvělá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 8 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 8 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 9 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kroupy recepty top recepty kroupy kroupy recept kroupy hrách recepty houbová polévka s kroupy kroupy v receptech gulašovka recept kroupy gulášovka z párkov a krúp
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, česnek, kroupy, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sádlo, vývar masový, kmín celý, pepř, sůl, majoránka, chilli
"Gulášovka" s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZBl
6 názorů