Vepřové srdce po znojemsku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,23 g |
Tuky | 61,87 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 976 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 20,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jídlo můžeme také dusit v troubě, když v kastrolu uděláme na sporáku výše popsaný cibulový základ, na něm opečeme očištěná, přepůlená syrová srdíčka (můžeme je prošpikovat proužky uzeného špeku), podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list (v čajítku, abychom nemuseli pak hledat ty kuličky), přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180º - 200º C doměkka, občas zkontrolujeme množství tekutiny, kterou podle potřeby přiléváme. Měkké maso vyndáme, omáčku zahustíme světlou jíškou, záklechtkou nebo i kupovanou instantní jíškou, nakonec vložíme nastrouhané okurky a na plátky pokrájené maso. Necháme prohřát a podáváme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2020 12:35
15. 1. 2020 23:09
15. 1. 2020 11:37
Vařila jsem několik hodin, pak ještě dusila na omáčkovém základu, ale nějak to nebylo ono. Nevadila mi jiná struktura masa, ale jakási podchuť. Asi tak, jako někomu vadí třeba skopové. Omáčka jinak moc dobrá, špíčkem jsem nešetřila. Ale budu se raději držet běžných surovin. No, za pokus to stálo.
9. 1. 2020 20:15
9. 1. 2020 19:47
9. 1. 2020 18:30
9. 1. 2020 11:40
Jelikož nemám papiňák, zkusila bych to dělat podle popisu v troubě. Jen mám dotaz: nešlo by to srdíčko dát do trouby už pokrájené na plátky? Aspoň by to tak dlouho netrvalo.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 1 hodinou
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 5 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kostky v citronové marinádě s žampióny
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křenová omáčka
Jana4503 uvařil před 1 hodinou
Těstovinový salát se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou
faluska uvařila před 1 hodinou
Brokolicové placičky
Lennulinka uvařil před 2 hodinami
Drožďová polévka
jančab uvařil před 3 hodinami
Bublanina šlehačková
collins uvařila před 5 hodinami
Kapustovo-klobásovo-bramborová polévka
ctomala uvařila před 7 hodinami
Bábovka s mákem, rozinkami a ořechy
Moanka uvařila před 8 hodinami
Šlehačkové taštičky s jahodami
Jajka77 uvařil před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Macetka uvařil před 14 hodinami
Žampionový krém
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tři letní kávové drinky, které můžete vypít nebo sníst. Jahodové kapučíno nebo kávová pěna jsou letošními hity
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Verrines, skleničkové dezerty: Vyzkoušejte jemnější verzi dortů a zákusků
Další recepty
Tématické fráze: vepřové po znojemsku vepřové maso po znojemsku vepřové srdce recepty top recepty srdce vepřové vepřové kostky po na znojemsku vepřový guláš po znojemsko vepřové po znojemsku video
Suroviny: srdce vepřové, špek uzený, cibule, máslo, olej, mouka hladká, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, okurky sterilované, šťáva citronová
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
7 názorů