Znojemská omáčka s vepřovým masem

Omáčky Doba přípravy: 1-1,5 61 názorů

Omáčky Doba přípravy: 1-1,5 61 názorů

Suroviny 4 porce

1 větší cibule
600 g vepřové kýty (nebo plecka)
20 dkg libové slaniny
plnotučná hořčice
6 kyselých okurek
2 vejce
olej
sůl
pepř
Masox

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou.

  2. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky nakrájené maso (upředňostňuji menší kousky, které se dají sníst na jedno skousnutí bez toho, aniž by se musely krájet - pro strávníky je to příjemnější než to potom honit po talíři).

  3. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vaříci vody a přihodíme kostku Masoxu.

  4. Necháme zvolna dusit.

  5. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky na drobno nakrájené okurky.

  6. Necháme dusit, dokud není maso měkké (po přidání okurek mi to většinou vychází tak na 20-30 minut), přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájené 2 natvrdo uvařené vejce, zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10-15 minut probublat. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Těsně před tím, než je omáčka hotová (tj. když už je zahuštěná a pouze probublává), přimáčknu trochu čerstvé šťávy z limetky, omáčku to příjemně zjemní :-)

Komentáře k receptu Znojemská omáčka s vepřovým masem

  • kucharskamys kucharskamys

    Tento recept je vynikající. Poprvé jsem dělala znojemskou podle toho dle receptu a nikdy víc jinak.Vyníkající , DOPORUČUJI

    Odpovědět

  • Martina88 Martina88

    dajjin: taky používám tento recept poněkolikáté moc dobré, rychlé diky:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Berky Berky

    Ten masox je tam zbytecny, ale jinak velmi dobre :-)

    Odpovědět

  • Kacenka999 Kacenka999

    Dneska jsem zkoušela, akorát bez slaniny a musím říct, že jsme si moc pochutnali <3<3<3

    Odpovědět

  • dajjin dajjin

    Johnyindy: ano, lajk dávají ti, co podle receptu uvařili a nehodnotí podle fotky. Omáčka výborná, dělám již po několikáté. :-*

    Odpovědět

  • monikavavrikova monikavavrikova

    je Luxusní..<3<3:yes::yes: i s vajíčky...tady nejsme v Prostřeno,..tak si prosím na to nehrajte..;-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Johnyindy: musím souhlasit s těmi vajíčky;-),do znojemské omáčky nepatří vajíčka;-)když vajíčka,tak je to štěpánská,ale tam zase nepřijdou kyselé okurky,že,ale rozlítané ptáčci ty mají rádi jak kys.okurku tak mimo jiné i vajíčka;-)

    Odpovědět

  • Johnyindy Johnyindy

    Děláte si legraci? Do znojemske vajicka? A maso nadrobno,aby stravnik nemusel kusy masa honit po taliri????????????? Hrozny recept... na te fotce taky tak hnusně vypada. Cibule sklovita?
    Cibuli usmazit do hodne tmava, :no: Je dost dobrych receptů na internetu,,např KLUCI V AKCI,,ZNOJEMSKA,,,,Toto je děs bés a další davají like.

    Odpovědět

  • klara245 klara245

    Skvely recept. Mockrát děkuji :yes: :-)

    Odpovědět

  • nicoletee77 nicoletee77

    Děkuji za recept, bylo to moc úžasný. :yes: Dostala jsem pochvalu od přítele <3 :-* :-K

    Odpovědět

  • Lenka33 Lenka33

    Vyborna delala som ju. Ale misto masoxu som dala 2l. vyvaru a tmavu jisku som nahradila svetlou. A naprosto skvela. Doporucuji vsem:yes: :-D

    Odpovědět

  • EngiK EngiK

    Dnes poprvé uvařeno a povedlo se! Jednoduchý a výborný, určitě doporučuji... :-)

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Tato varianta je velice jednoduchá a přitom úžasná,jsem samouk a nic bych na ní neměnil. Místo špeku jsem do ní dál paprikový lalok uzený,na malé kostičky a pomalu jsem celou snědl sám. Všem moc chutnala musím ji DOPORUČIT všem, moc děkuji za tento recept.<3<3<3:yes:<3

    Odpovědět

  • lopta40 lopta40(neregistrovaný)

    super recept :yes:

    Odpovědět

  • Deo Deo(neregistrovaný)

    Vynikající omáčka - výborný recept!
    Já tam osobně nedávám žádnou "libovou slaninu", ale přidávám (jak už bylo řečeno přede mnou) buď nakrájený (kvalitní - např. "jemný" párek) nebo nějaký kvalitnější druh salám typu Gothaj, Junior nebo šunku či šunkový salám atd. (prostě ty, které nejsou příliš uzené). Na druhou stranu, pokud někdo chce, aby byla omáčka pikantnější (více kořeněná s "uzenou" příchutí), , tak tam může naopak přidat třeba na kostičky nakrájený debrecínský párek nebo nějakou maďarskou klobásu.. nebo hodně uzený suchý salám typu Vysočina, Uherák atd :-) Ale s tím bych byl poněkud opatrnější.. minule jsem tam nakrájel asi příliš mnoho originál maďarskýho uheráku a ta chuť celý omáčky pak byla na můj vkus až moc pikantní a kořeněná (papriková).. Jako bylo to výborný a všem to chutnalo, ale podle mně by měla být tahle omáčka víc "neutrální" chuti..

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: znojemska omacka recept znojemská omáčka znojemská omáčka z vepřového znojemská pečeně z vepřového masa znojemská omáčka z vepřového masa znojemská znojemská z vepřového masa recept na znojemskou omáčku omáčka z vepřového masa znojemská omáčka s rýží recepty z vepřového masa omáčky recept znojemská omáčka omacky z veproveho masa vepřové maso omáčky recepty znojemská recept znojemská vepřová pečeně s rýží znojemská vepřová pečeně znojemska pecene znojemská omáčka recept z vepřového masa znojemská vepřová s rýží