Znojemský vepřový závitek

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty - (4 větší plátky)
sůl
mletý pepř vše zhruba -
10 g sardelové pasty
50 g měkkého salámu nebo šunky - plátky
60 g sterilovaných okurek
2 vejce
1 větší cibule
60 g sádla nebo olej
50 g hladké mouky
vývar
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku si osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme do sražení a necháme prochladnout. Místo tuku můžeme použít i drobně nakrájenou, rozškvařenou uzenou slaninu.

  2. Plátky masa naklepeme do šířky, potřeme sardelovou pastou, opepříme, poklademe plátky salámu nebo šunky a navrstvíme míchaná vajíčka s okurkami. Plátky svineme do závitku a upevníme párátky, na povrchu trochu osolíme.

  3. Cibuli si osmahneme na zbylém tuku dorůžova, vložíme závitky, ze všech stran trochu opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Pak závitky vyjmeme, šťávu zahustíme, necháme dobře zvolna provařit, procedíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili párátka, šťávu ještě mírně necháme zavařit a dochutíme.

  5. Místo sardelové pasty se může použít i hořčice, ale maso osolíme, chuť bude trochu jiná, taky pak do hotové šťávy můžeme ještě přidat orestované, drobně krájené sterilované okurky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemský vepřový závitek

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    <3 Po tom cuketování tady, konečně něco bez cukety!:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Vytvarnik: :-) Ono většinou jenom praxí se dá zdokonalit, takže ještě pár nějakých závitků a o nešikovnosti nebude řeč.:-K

    Odpovědět

  • Vytvarnik Vytvarnik

    Eja57: Jenom při vaření. Při jídle i přes svůj věk ještě zvládám dodržovat nějakou tu kulturu :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Vytvarnik: to jako při vaření nebo při jídle:-?:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Vytvarnik Vytvarnik

    Moc dobrá záležitost. Jako u všech závitků jsem ale vždy špinavý až za ušima, padá mi to všude apod. No prostě nešikovný chlap :-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Eliza: Doufám, že nezklame;-):-8

    Pajaska: Děkuji moc za pochvalu a taky moc děkuji za přidanou fotečku:-* Potěší to:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Naprosto výtečný recept.Výborná omáčka.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tenhle recept musím vyzkoušet, zdá se velmi chutný...už se těším...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KNevím, proč jsem si nevšimla tak pěkného receptu a fotky.+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Máme rádi Znojemský guláš. Sterilované okurky dávají guláši znamenitou chuť. I tyhle závitky se sterilovanými okurky musí být znamenité. :-p Opět jeden z výborných receptů :-p :yes: od Merylas. + 8 :-))

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Milované ,,znojmo".Dám si to dvojmo.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Všem děkuji:-K Miruš, jsem opravdu moc ráda, že jsi vyzkoušela, recept nezklamal a že chutnalo. Děkuji za pochvalu, moc mě to těší a taky díky za nádherné fotečky:-K:-*

    Odpovědět

  • misza misza

    Pěkný receptík.:-p Ukládám si ho;-) Merylas a Mirčo, krásné a lákavé fotky.:-*:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: veprovy zavitek veprové závitky veprove plecko zavitek závitky z vepřového masa znojemske veprove platky vepřové závitky recept znojemské závitky recept na vepřové závitky znojemské znojemský plátek znojemský vepřový plátek závitek z vepřového masa vepřové závitky z plecka znojemské plátky vepřové maso po znojemsku vepřový závitek recept vepřový závitky vepřeva kyta znojemska vepřová plec znojemska veprova kyta vepřové závitky z plece

Zapomněl/a jsem heslo