Čím vysypat formu na beránka? Použít můžeme hrubou mouku i strouhanku
K Velikonocům patří také sladké dobroty a proto je nejoblíbenější tradicí pečení beránka. Někdy nám ovšem tuto radost překazí moment, když se nám z formy beránek nepodaří vyklepnout v celé jeho kráse. Jak tedy vysypat správně formu?
Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžeme ho upéct z třeného, piškotového, šlehačkového, ale i tvarohového těsta. Beránek vždy báječně voní po citrónové kůře a je na ozdobu sypaný moučkovým cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím vysypat formu na beránka?
Abychom vyklepli dokonalého beránka bez poškození, je třeba řádně připravit formu před samotným pečením. Poradíme, jak na to:
- Formu vždy vymažeme tukem, a to nejlépe polotuhým máslem či sádlem, na pomoc si můžeme vzít také mašlovačku. Nesmíme opomenou žádný záhyb, důkladně vymažeme celou formu.
- Na vysypání nejčastěji používáme hrubou mouku. Skvěle nám může posloužit také krupička či jemně mletá strouhanka.
- Dále můžeme využít k vysypání formy jemně namleté vlašské ořechy či kokos.
Pojďte si připravit báječného velikonočního beránka podle videoreceptu, který vás povede krok za krokem k upečení této tradiční dobroty.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Na co nezapomenout při přípravě beránka? Kromě osvědčeného receptu je třeba dobře vymazat formu a ozdobit ho podle fantazie
Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Komentáře