Jak svázat maso, aby drželo požadovaný tvar? Poradíme a vysvětlíme postup
Občas potřebujeme, aby maso během pečení drželo námi zvolený tvar. Když si dáme práci s masovou roládou, tak chceme, aby zůstala hezky smotaná a nerozevřela se nám. Díky svázání provázkem toho docílíme snadno. Jak ale na to?
V první řadě je nutné zakoupit vhodný provázek. Ten by neměl pouštět chlupy ani barvu a měl by být pevný. V domácích potřebách prodávají provázky přímo určené do kuchyně. V případě nouze jde použít i několikanásobně poskládanou bílou nit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak svázat maso
Nejčastěji se svazuje panenka, maso na uzení, maso na svíčkovou a různé rolády.
- Začneme na jednom konci masa, který ovineme dokola a zajistíme dvěma uzly.
- Následně překřížíme provázek na očko, které podvlékneme pod masem. Tak postupujeme až na konec. Provázek podvlékáme stále od stejného konce.
- Na konec vedeme provázek příčně přes celý balíček a uvážeme, aby se nám nerozmotal.
Pokud nemáme po ruce provázek, můžeme maso zafixovat párátky, jako je tomu v následujícím videoreceptu na španělské ptáčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře