Španělský ptáček

Lendiiik Kuchařka: Lendiiik

4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

4 plátky masa (hovězí, kuřecí králičí)
slanina
cibule
mrkev
párek
kyselá okurka
vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme.

  2. Na ně poklademe kousky vejce natvrdo, cibule, mrkve, párku, okurky atd.

  3. Omotáme nití nebo sepneme jehlou.

  4. V hrnci osmahneme cibuli na tuku, přidáme ptáčky, osmahneme je.

  5. Podlijeme vodou a dusíme dokud nejsou měkké.

Poznámka

Podáváme s rýží

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělský ptáček

  • 1206Luccy 1206Luccy

    Dovolila jsem si přidat foto..Moje druhá omáčka :-8

    Odpovědět

  • abakluk abakluk(neregistrovaný)

    plátky masa před náplní osolím,opepřím,potřu plnotučnou hořčicí,při dušení přidám kousíček masoxu

    Odpovědět

  • Jiří Bureš Jiří Bureš(neregistrovaný)

    Podle tradičního receptu naší babičky http://recepty.jiribures.cz/masa/spanelsti-ptacci/ dáváme dovnitř místo jednotlivých ingrediencí nádivku. Když jsem návod četl poprvé, tak mě to překvapilo, ale je to překvapivě dobré.

    Odpovědět

  • johny.bello johny.bello(neregistrovaný)

    Dělala jsem je dneska poprvé(ve svém životě)z kuřecích prsních svalů, jen bez mrkve a jsou výborné. Také jsem přidávala plnotučnou hořčici. A dovnitř jsem dala kuřecí párečky se sýrem. Mňamka. ;-)

    Odpovědět

  • danstav danstav

    Taky dávám hořčici. A hlavně těsně před koncem přidám do omáčky 1-2 lžíce červeného vína. A zatím to mělo vždy velký úspěch.

    Odpovědět

  • Ilona1 Ilona1

    To já nedávám vajíčko ani mrkev do ptáčků,ale kys.okurku,slaninu,godhaj,cibuli,česnek a vše nakrájím na drobné kostičky.To vše spojím hořčicí a přidám trochu pepře.Vřele doporučuji...zmněna je život!:yes:

    Odpovědět

  • Saimi Saimi

    Jo to taky děláme ve škole.S tou hořčicí to je pravda.Já vžydcky když dělám něco takového třeba jako roláda tak tam hořčice nesmí chybět.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Míšo, tak to jsme dvě;-)já je bez hořčice ani nedělám:-p

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Já přidávám ještě na plátky masa obyčejnou hořčici

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    prosim mam to bez chute :-(;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept španělský ptáček z kuřecího masa jak připravit dobré španělské ptáčky kuřecí španělský ptáček kuřecí španělské ptáčky španelské ptáčky z kuřecího masa rozlítaný španělský ptáček ptacek recept španělský ptáček španělské ptáčky z kuřecího španělští ptáčci španělský ptáček z kuřecího ptáčci španělské ptáčky ptáčky z kuřecího masa recepty spanelsky ptacek španělský ptáčci ptáčky recepty spanelsky ptacek videorecept

Zapomněl/a jsem heslo