Jaké bylinky a natě použít do jarní polévky? Užitečné rostliny najdeme na zahradě i ve volné přírodě
Na jaře nabývá slunce na síle a probouzející se rostliny vystavují první lístky jeho paprskům. Vydejme se na procházku na zahradu či do přírody a donesme si část této energie domů. První jarní bylinky v kuchyni určitě uvítáme. Můžeme je použít do různých salátů i do chutné polévky.
Jaké bylinky sbírat
Blahodárné účinky jarních bylinek nejlépe využijeme v syrové podobě, ale i v polévkách jsou velmi přínosné. Především si ale pamatujme, že nikdy nesbíráme a nekonzumujeme rostliny, u kterých si nejsme jistí, o jaký druh se jedná. Příroda nám nabízí řadu úžasných rostlin, ze kterých mnohé poznáme spolehlivě.
- Z běžně pěstovaných bylin na zahradě využijeme petržel, pažitku, jarní cibulku, mladé listy špenátu a libeček. Příjemně chutná i mladá česneková nať.
- Z planě rostoucích rostlin použijeme listy šťovíku, pampeliškové listy, medvědí česnek, listy kopřivy, řebříček či květy sedmikrásek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bylinková inspirace
Přemýšlíme-li, jakou polévku si v jarních dnech připravit, pak se nechme inspirovat následujícím video-receptem na kedlubnovou polévku s pořádnou porcí petrželové a libečkové natě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 19 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty na jarní saláty. Z čeho je připravujeme a jaké máme nejraději
Jak připravit pesto z medvědího česneku. Co do něj patří a jak ho využijeme
Jak mrazit zelené natě. Při správném uložení je budeme mít stále po ruce a připravené k použití. Chutnat budou skoro jako čerstvé
Komentáře