Nejlepší recepty na jarní saláty. Z čeho je připravujeme a jaké máme nejraději
Jarní saláty jsou křupavé a svěží, plné vitamínů i barev. Patří do nich ředkvičky, mladé kedlubny, listy hlávkového salátu a špenátu, jarní cibulka, jemně nakrájená pažitka a medvědí česnek. Tipy na osvědčené kombinace jsme připravili do následujícího článku.
Jarní vitamínové saláty
Jarní saláty jsou pro nás po dlouhé zimě příjemnou vzpruhou. Povzbuzují chuť k jídlu a plní nás novou energií. Dopřejeme si je co nejčastěji. Na jaře nás neláká dlouhé a složité vaření a rychlé saláty jsou proto ideální volbou. Navíc do nich zužitkujeme krásnou svěží zeleninu, která je opět snadno dostupná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ředkvičky plné barev
Ředkvičky jemně nakrájíme (plátky, kostečky) nebo nahrubo nastrouháme. Jejich atraktivní barvy ozdobí každý salát. Nejlépe chutnají s hlávkovým salátem, špenátem, pórkem a jarní cibulkou. Přidáme okurky a rajčata. Ochucená zakysaná smetana, sýry a pár kapek olivového oleje salát ještě vylepší.
Listy hlávkového salátu
Svěží mladý špenát
Mladé listy špenátu pečlivě omyjeme - každý list zvlášť, aby v něm nezůstala zemina ze zahrady. Větší listy nakrájíme a zpracujeme podobně jako hlávkový salát - špenát roste brzy na jaře, proto ho využijeme o něco dříve. Výborně se doplňuje s ředkvičkami a rajčaty.
Jarní cibulka
Pažitka, mladá kedlubna a medvědí česnek
Pažitku nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Velmi dobře chutná nejen v kombinaci s vajíčky, ale i s bramborami. Kedlubnu obvykle nahrubo nastrouháme. Medvědí česnek nakrájíme nadrobno a použijeme na jemné dochucení salátu nebo přidáme větší části nakrájených listů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Jak se dělá domácí jogurt. Oblíbené postupy na snadnou přípravu v domácích podmínkách
7 způsobů použití medvědího česneku. Jak z něj připravit pesto a další oblíbená jídla
Komentáře