K čemu je Solamyl, bramborový škrob: Rady a tipy pro jeho využití
Solamyl je obchodní název pro čistý bramborový škrob. Používá se k zahuštění omáček a ovocných rozvarů, v orientální kuchyni, v cukrařině a jako pojivo místo strouhanky v mletém mase. Neobsahuje lepek.
Bramborový škrob má po tepelné úpravě čirou barvu a velice jemnou konzistenci - na rozdíl od mouky. Jeho použití je opravdu všestranné - a to nejen při vaření a pečení, ale například při mytí oken nebo nádobí.
K čemu se používá bramborový škrob
Své využití najde převážně v kuchyni:
- K zahuštění polévek, omáček a při nakládání masa do marinády. V orientální kuchyni má své nepostradatelné místo. Používá se jako pojivo do karbanátků, sekané a jiných masových směsí.
- Ve sladké kuchyni je škrob součástí pudinků, ovocných omáček nebo dření. Přidává se do bílkového sněhu při výrobě krémů, kokosek a sněhových pusinek. Nahrazujeme jím část mouky v moučnících a pečivu.
- Bramborový škrob můžeme nahradit kukuřičným škrobem, rýžovou moučkou nebo pudinkovým práškem. Všechny škroby zjemní koláče a zahustí koláčové náplně.
Jak využít Solamyl při přípravě orientálního jídla se můžete podívat v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Čím nahradit drahé máslo při pečení: Pomůžou banány, dýňové pyré, jablka i škrob
Komentáře