Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na poctivý domácí pudink nepotřebujete pudinkový prášek. Stačí 4 suroviny
Zdroj: Congerdesign "Pixabay"

Pudink je pro mnoho z nás návrat zpět do dětství, když nám ho připravovaly naše maminky či babičky. V dnešní době máme možnost zakoupit sáček, ze kterého máme pudink hotový během několika málo minut. Ne každý ale ví, že ten domácí je podobně rychlý jako ten kupovaný.

V době, kdy instantní pudink ještě neexistoval, si hospodyňky tuto dobrotu připravovaly samy doma. Na přípravu domácího pudinku si vystačíte s mlékem, žloutkem, škrobem a cukrem (či sirupem) na doslazení.

Postup přípravy pudinku

Přichystáme si 500 ml plnotučného mléka, 30 g kukuřičného škrobu, 4 lžíce vanilkového cukru, 1 žloutek a kakao podle chuti.

  1. Odlijeme si 100 ml mléka, ve kterém si metličkou rozmícháme škrob, žloutek a cukr. Chceme-li pudink čokoládový přimícháme v tomto kroku také kakao. Poté zbývající mléko dáme vařit.
  2. Jakmile mléko začne vařit, vlijeme do něj připravenou směs a metličkou mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Pudink zhoustne během 3 minut.
  3. Nyní zbývá závěrečný krok, kdy si pudink rozdělíme do mističek, přidat můžeme své oblíbené ovoce nebo kompot a doplníme piškoty pokapané sirupem. Doplnit lze kopečkem šlehačky či posypat kakaem.

Domácí puding opravdu není žádná věda a má všestranné využití, používat jej můžete i do buchet. Pojďte si vyzkoušet podle video receptu tento švestkový koláč a podělte se s námi o zkušenosti, jak se vám povedl. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více