Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Kuře na paprice je jednoduchý pokrm, přesto se na něm dá několik věcí zkazit. Maso může být tuhé nebo naopak rozpadlé, omáčka vodnatá a hořká, smetana se může srazit a mouky je příliš. Poradíme vám, jak se tomu dá jednoduše zabránit, jídlo se pak zaručeně podaří.
Chyby při vaření kuřete na paprice
Při vaření kuřete na paprice nás mohou potkat některá úskalí nebo problémy. Poradíme, jak se s nimi vypořádat.
- Špatný výběr masa - nevykostěné hřbety způsobí při konzumaci katastrofu v podobě umatlaných rukou i stolu a nevzhledný talíř.
- Použijeme-li místo sádla nebo přepuštěného másla stolní olej, bude mít pokrm nepříjemnou pachuť.
- Připálená paprika způsobí, že jídlo bude hořké - pokud je to možné, osmahneme nejdříve maso, potom jej poprášíme paprikou, otočíme a hned podlijeme vodou nebo vývarem.
- Velké množství vody zapříčiní nevýraznou a slabou chuť šťávy, pokrm se podobá polévce. Maso musí být jen částečně ponořené.
- Pokud přidáme do jídla sladkou smetanu, uděláme to až před koncem vaření a přimícháme do ní hladkou mouku na zahuštění - provaříme na mírném ohni alespoň pár minut, než se smetana spojí se šťávou.
- Pokud chceme omáčku okyselit, přimícháme ocet až do odstaveného jídla - jinak se smetana srazí.
Můžete ještě zhlédnout recept na rychlé kuře z jednoho hrnce, možná vás bude video inspirovat:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Komentáře