Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Záklechtka je jedním ze základních zahušťovadel v kuchyni, která se používá k přípravě omáček, polévek a dalších pokrmů. Správná konzistence jídla je klíčová pro jeho chuť i texturu. Poradíme vám, jak při přípravě záklechtky dosáhnout dokonalého výsledku.
Záklechtka je směs vody a mouky. Mouka, která může být hladká nebo polohrubá, popř. jejich směs, se promíchá dohladka s trochou studené vody a postupně se vlévá do pokrmu, které chceme zahustit. Co dělat, abychom měli záklechtku bez hrudek?
- Připravíme si šroubovací zavařovací sklenici.
- Vložíme mouku a vodu podle potřeby a pečlivě sklenici uzavřeme.
- Několikrát se sklenicí zatřepeme jako se šejkrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit jídlo?
Jedním z nejčastějších způsobů, jak zahustit pokrm, je přidání jíšky, zásmažky, zápražky nebo již zmíněné záklechtky. Kromě moučných zahušťovadel, která se neberou jako nejdietnější, můžete využít k zahuštění pokrmů i zeleninu nebo ovoce. V neposlední řadě musíme zmínit i oblíbenou smetanu, která zahustí a zajistí bohatou a plnou chuť oblíbeného jídla. Jaké zahušťovadlo používáte vy?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny? Připravili jsme pro vás stručný přehled
Komentáře