Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce na obláčku: Lehoučkou snídani z jedné ingredience zvládne i začátečník
Zdroj: Toprecepty

Vejce na obláčku, vejce v mracích, vejce v peřince - všechny tři názvy znamenají jedno vynikající snídaňové jídlo. Jeho příprava je velice jednoduchá a přitom rychlá, samotné pečení trvá kolem 10 minut.

Nejen velikonoční svátky jsou díky pokrmům z vajec oslavou jara a nového života. Žloutky na sněhovém lůžku, zapečené v troubě, připomínají mráčky, ve kterých se schovává sluníčko. Poradíme vám, jak připravit báječnou jarní snídani.

Jak připravit vejce na obláčku

Připravíme si potřebný počet vajec:

  • Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme od bílku žloutek, který vložíme do mističky tak, abychom ho neporušili.
  • Sníh vyšleháme se špetkou soli do tuha. Po ukončení šlehání do něj můžeme stěrkou přimíchat nasekanou pažitku nebo petrželku.
  • Na plech, vyložený pečicím papírem, tvoříme hromádky ze sněhu a v každé z nich lžicí vytvoříme důlek. Dáme péci na 3–5 minut na 180 °C.
  • Vyndáme plech z trouby, do každého důlku vložíme opatrně žloutek a dáme opět zapéct na 3–5 minut, dokud špičky sněhu nezezlátnou.
Pokrm podáváme s rozpečeným pečivem, posypaný pažitkou nebo jinými zelenými bylinkami. Do bílkového sněhu můžeme podle chuti vmíchat nadrobno pokrájenou šunku nebo nastrouhaný sýr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více