Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak správně vyložit plech pečicím papírem? Poradíme vám jednoduchý postup
Zdroj: Freepik

Výhody pečicího papíru každý zná - těsto se díky němu nepřipaluje a odpadnou starosti s čištěním plechu. Každá hospodyňka ale neumí naměřit papír, aby pasoval na určitý plech a nekroutil se pod rukama.

Pečicí papír můžeme koupit v roli nebo v jednotlivých listech. Aby papír nepřečníval přes okraj plechu, musíme ho ustřihnout. Jak na to, když se papír kroutí, plech jím nejde vyložit a nakonec ho ustřihneme křivě?

Jak na pečicí papír

S papírem se lépe pracuje, pokud se ohýbá směrem dolů:

  • Papír položíme na plech, aby se dotýkal jeho horního okraje. Přejedeme nehtem po vnitřní hraně plechu a tím na papíru naznačíme ohyb. Papír uhladíme směrem ke druhé straně plechu, opět přejedeme nehtem po celé vnitřní hraně a odstřihneme papír s potřebným přesahem.
  • Pokud se papír kroutí, podmázneme rohy kouskem těsta nebo plech pocákáme vodou - papír se přilepí. Pod pečené brambory nebo pečivo můžeme papír zmačkat a opět ho natáhnout - už se kroutit nebude.

S jednotlivými listy pečicího papíru je lepší manipulace - musíme ho ale také stříhat a odstřižky vyhodit, což je škoda. Někdy se dají zbytky pečicího papíru využít při tvorbě čokoládových ozdob, které jdou pak z papíru lehce sundat.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky