Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční balíček za 499 Kč

Do obchodu

Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
Toprecepty.cz

V mnoha receptech narazíte v postupu na požadavek vyšlehat pevný sníh z bílků. Nabízíme rady pro začátečníky, jak to zvládnout hned napoprvé a perfektně.

Co potřebujete na šlehání

Nádoba na šlehání i metly musí být odmaštěné a bílky nesmí obsahovat příměs žloutků, protože tuk brání správnému vyšlehání.

Potřebujete co nejčerstvější vejce v pokojové teplotě, protože s čerstvými bílky, které nejsou studené, se lépe pracuje. Dobře oddělte žloutky od bílků, bílky nalijte do vyšší nádoby vhodné na šlehání.

Jak správně šlehat

Šlehejte šlehacími metlami, nejlépe elektrickým šlehačem, protože je to pohodlné a rychlé. Ale i různé ruční šlehače vám pomohou a ušetří námahu.

Do bílků dejte špetku soli nebo kávovou lžičku vody a šlehejte zpočátku na nižší rychlost, aby se bílky napěnily a začaly nabírat vzduch.

Na povrchu křupavé, uvnitř vláčné – takhle božsky chutná cukroví upečené z bílkového sněhu. Stačí do něj přidat různé přísady, vyhrát si s tvary a budete mít další druhy navíc. Mezi nejznámější jistě… Podívejte se na všechny bílkové cukroví.

Jakmile bílky zbělají (pokud je v receptu přidání cukru do sněhu, přidejte ho nyní), zvyšte rychlost a šlehejte, dokud z bílků není hustá pěna, která nechává tuhé špičky. Pozor, abyste sníh nepřešlehali, protože z něj nakonec unikne potřebný vzduch, který má kypřit těsto. Přešlehaný sníh se „trhá“ a tvoří krupičku. Sníh musí být hladký a pevný.

Našlehaný bílek ihned použijte, protože stáním řídne. Sníh se do těsta vmíchává po částech a jen lehce se "zabaluje", aby se z něj nevytloukl vzduch.

Věříme, že teď už pro vás nebude problém upéct nadýchaný piškot nebo sněhové pečivo.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům