Slavná zpěvačka Beyoncé chová včely a stáčí med, vypije více než tři a půl litru vody denně a miluje jižanské smažené kuře
4. 9. 2023 V kuchyni s VIP
Patří mezi nejlépe placené umělkyně světa. Beyoncé, zpěvačka s kreolskými kořeny, 4. září slaví své třiačtyřicáté narozeniny. Žije s rodinou v Kalifornii, ale v jejím srdci je stále rodný Texas a jeho specifická gastronomie, která odráží všechny tam žijící národnosti.
Cereálie a míchaná vajíčka po ránu
Slavná zpěvačka Beyoncé Giselle Knowles-Carter má samozřejmě přísnou denní rutinu, když má koncertní turné. Běžně však Beyoncé spolu s rodinou, manželem Jay-Z a třemi dětmi, snídá celozrnné cereálie s nízkotučným mlékem. Má také po ránu ráda míchaná vajíčka a zeleninové smoothie.
„K obědu a večeři jím hodně ryby, libové maso a zeleninu,“ uvedla Beyoncé. To ovšem neznamená, že se úplně vyhýbá sacharidům. Pita chleba nebo quinoa patři mezi její oblíbená jídla a ráda mlsá popcorn.
Mohlo by vás zajímat
Stáčí med od vlastních včel
„V neděli si obvykle dopřávám jídlo, jaké chci,“ přiznala. S rodinou pak vyrazí na pizzu a dá si k ní sklenku červeného vína. Pokud jde o pitný režim, ten má jižanská kráska dost svérázný: Denně vypije více než tři a půl litru vody s citrónem!
Určitě překvapí, že Beyoncé chová včely. Má na zahradě dva úly a ročně stočí víc než 100 sklenic medu. Důvod je jednoduchý, její dcery mají alergie a med jim pomáhá.
Mohlo by vás zajímat
Jižní gastronomické geny jsou silné
Přestože občas doma koketují s veganskou stravou, zpěvaččiny texaské geny nepřebijí. Beyoncé miluje klasická jižanská jídla, na kterých vyrůstala. „V Texasu se dobře jí,“ řekla hvězda o svém domovském státě. „Miluji cajunské mořské plody v Pappadeaux (americká síť restaurací – pozn. red.). Grilování v Texasu je mmmm… A neděli nebylo nebylo nic lepšího než hovězí oháňka, makarony a také kandované ovoce.“
Mohlo by vás zajímat
Smažené kuře
Na čem však ujíždí, to jsou smažené kuřecí kousky. Pojďme si je připravit podle jižanského receptu, kde nesmí chybět podmáslí (a trpělivost). Budete potřebovat: 8–10 kousků kuřete (nejlépe mix horních stehen a paliček), 1 l podmáslí, 250 g hladké mouky, 1 lžíci mleté papriky, 1 lžičku cayenského pepře, ½ lžičky mletého chilli, 1 lžičku sušeného česneku, 2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř, olej na smažení.
A jak na to?
- Den předem si připravte větší mísu nebo box s uzávěrem. Vložte tam kousky kuřete a zalijte podmáslím tak, aby maso bylo úplně ponořené. Dobře uzavřete a nechte v lednici marinovat do druhého dne.
- Minimálně hodinu před smažením vyndejte maso z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. V misce promíchejte mouku s paprikou, cayenským pepřem, chilli, sušeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Kuřecí kousky důkladně obalte v ochucené mouce a prudce je osmažte ve fritovacím hrnci na 170 °C (nebo v kastrolu s vysokou vrstvou oleje) dozlatova.
- Usmažené porce kuřete položte na pečicí rošt a dejte je na 15–20 minut dopéct do trouby. (Pod pečicí rošt položte plech, aby zachytával odkapávající olej.)
- Usmažené kuře podávejte s barbecue omáčkou. Jako příloha jsou vhodné hranolky a zeleninový salát.
Náš tip: Pikantním jižanským pokrmem jsou i mexické fazole podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
mashed.com: The Surprising Reason Beyoncé Keeps 80,000 Bees In Her Backyard
eatingwell.com: What Beyoncé Eats in a Day to Stay Fit and Fierce
eatthis.com: This Is Beyoncé's Favorite Food of All Time
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zmrazit okurky salátovky. Jednoduchým postupem snadno zpracujeme přebytek plodové zeleniny
Větší okurky salátovky umyjeme a oloupeme. Konce okurek někdy bývají nahořklé, proto okraje každé raději ochutnáme a případné nahořklé části vyhodíme… Číst více
Jak získat semínka okurek z vlastní zahrady? Máme pro vás tipy pro úspěšné semenaření
Sklizeň okurek by měla vždy probíhat včas, jakmile okurky dorostou na vhodnou velikost, která záleží na konkrétní odrůdě. Včasná sklizeň totiž… Číst více
Co dělat, když okurky nekvetou? Potřebují více slunečního světla, správné hnojení a především pravidelně sklízet úrodu
Okurky jsou oblíbenou zeleninou, a i v našich… Číst více
Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat
Nashromáždilo se vám doma větší množství… Číst více
Okurkový salát podle Maďarů je příjemně pikantní a voní česnekem. Jedna ingredience navíc u něj dělá božskou chuť
Okurkový salát se sladkokyselou zálivkou patří… Číst více
Jak zalévat okurky. Správný postup je důležitý pro jejich kvalitu
Okurky milují teplo, v teplejších oblastech je můžeme pěstovat ve volné půdě, v chladnějších lépe prospívají ve skleníku nebo fóliovníku. Rostlinám… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Olivia Newton-John, hvězda filmu Pomáda, ráda vařila a vydala kuchařku. Pochutnala si na pálivé mrkvové polévce
Jídelní rozmary slavných: Halle Berryová každé ráno pije „neprůstřelnou“ kávu a pochutná si na šťavnatém plátku lososa
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 18 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Michael Jackson měl rád smažené kuře, i když se snažil být vegetarián. Jeho posledním jídlem byl špenátový salát s kuřecím masem
Jak usmažit míchaná vajíčka? Jednoduchý postup patří k základům vaření, které učíme naše děti
Čemu se říká slepé pečení? Předpečení korpusu z křehkého těsta za pomoci fazolí nebo hrachu