Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ilustrační foto - Bezdomovec na Novém Zélandu už nebude prodávat kávu ze svého vozíku, ale z vlastní kavárny.
Zdroj: Freepik, pressfoto

Přijít o střechu nad hlavou je velmi složitá životní situace pro každého, kdo se do ní dostane. Občas se ovšem najdou lidé, kteří podají bezdomovci pomocnou ruku a změní tak jeho život naruby. Právě takové štěstí měl Australan, který díky veřejné sbírce brzy otevře vlastní kavárnu.

Aktivní bezdomovec

Když Jonathan 'Patchy' Low začal v novozélandském Aucklandu prodávat instantní kávu z nákupního košíku, ve kterém měl všechny své osobní věci, netušil, že mu tato snaha si vydělat změní život.

Svým „zákazníkům“ nabízel podle deníku Newshub na náměstí Te Komititanga kávu i s mlékem a cukrem za v přepočtu zhruba dvacet korun, což mu umožňovalo získat alespoň nějaké peníze za obživu.

Zákaz od radnice 

Patchy byl však upozorněn místní radnicí, že bude muset se svým netradičním podnikáním přestat, jelikož nesplňuje hygienické normy, navíc nevlastní ani potřebné povolení pro prodej. Podle vyhlášky městské rady v Aucklandu o bezpečnosti potravin z roku 2020 musí totiž většina mobilních potravinových podniků získat licenci pro mobilní obchodování.

Bylo tedy jasné, že se Jonathanův život hodně změní. Nikdo však nečekal, že to bude k lepšímu. Naděje ovšem podle známého přísloví umírá poslední, a tak i mladý bezdomovec doufal, že se situaci podaří vyřešit.

Podaná ruka

To se stalo díky dvěma ženám, které zorganizovaly online sbírku, v níž se podařilo pro Patchyho získat peníze na potřebnou licenci, dostatečné zásoby kávy a dokonce i finance, které mu pomohou, aby si mohl otevřít vlastní kavárnu. „Technicky jsem stále bezdomovec, spím na parkovišti. Ale dělám obchodní kroky,“ sdělil svým fanouškům Jonathan na sociálních sítích, kde se děli o veškeré pokroky, které v cestě za svým snem zatím udělal.

Bezdomovec v McDonald's

Patchy ovšem není zdaleka prvním člověkem bez domova, kterému se podařilo získat díky pomoci ostatních dobrou práci. V roce 2018 policista Carlson na Floridě pomohl bezdomovci Philovi získat zaměstnání v oblíbeném fasfoodovém řetězci McDonald's.

Nejen, že mu podle informací Fox News zařídil potřebné doklady, které byly nutné, aby práci dostal, ale také ho oholil, aby měl u přijímacího pohovoru vůbec šanci uspět. 

Náš tip: V období současných veder si podle našeho videoreceptu připravte vynikající ledovou kávu:

Zdroje Informací:

newshub.co.nz - More than $10k raised for homeless Auckland man to open his own coffee shop

foxnews.com - Homeless man applying for McDonald's job lands position with cop's help

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více