Otestovali jsme nové burgery Přemka Forejta: Porotce MasterChef Česko konečně naučil McDonald's připravit kuřecí maso
10. 4. 2024 Rozhovory a reportáže
Přemek Forejt spojil své síly, stejně jako v minulém roce, se společností McDonald’s a pro fastfoodový řetězec připravil dva speciální burgery. Rozhodli jsme se vyzkoušet, zda jsou skutečně tak dobré, jak hlásá reklama a jestli si zaslouží označení „Maestro“.
Kuře vs. hovězí
Stejně jako vloni si šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée připravil pro „Mekáč“ dva recepty. Jeden s hovězím a druhý s kuřecím masem. Právě ten nás zajímal víc, protože je všeobecně známo, že přesně tam tlačí populární fastfood bota.
Je sice jasné, že na kuřecím je založeno hlavně konkurenční KFC, či u nás nově americký řetězec Popeyes, ale i McDonald’s nabízí nugety a burgery z drůbežího masa, byť ve většině případů jde o sekaná kuřecí stehna či prsa.
V tomhle je Forejtův kuřecí burger zásadně jiný a snese přísnější hodnocení.
Mohlo by vás zajímat
Když se chutě dobře sladí
Nejen, že se dočkáte pořádného kusu řízku, ale také dochucení je vyladěné. „Maestro Deluxe Chicken“ totiž dotváří kromě klasické cibule, ledového salátu, sladkokyselé okurky, plátku čedaru a křupavé slaniny i dva druhy omáček - rajčatová chargrill, a majonézová McBacon.
Kdo si těžko představí, co se pod těmito názvy skrývá, tak vězte, že podle naší zkušenosti je chuť podobná majonéze, do které byste přidali trochu ajvaru.
Tato kombinace ke kuřecímu řízku v jemné strouhance s podmáslím sedí skvěle, stejně jako sušená rajčata nebo chilli houska. Ta je sice nasládlá, jak je v McDonald’s zvykem, ale chilli posyp jí dodává lehkou pikantnost, která nikomu nespálí ústa, ale naopak příjemně v průběhu konzumace štípne.
Dobrý je za tři
Stejným trumfem je chilli houska i pro hovězí burger „Maestro Deluxe Beef“. Ten má překvapivě stejné složení jako jeho kuřecí „bráška“, ale nás tolik nezaujal.
Hovězího masa je v něm sice dost a je velmi šťavnaté, ale obě omáčky k němu tolik „neladí“, s kuřecím si určitě sednou víc. I tak jde o kvalitní burger s větší porcí velmi šťavnatého masa oproti klasickým produktům, který stojí za ochutnání.
Že byste kvůli němu však měli ihned jít hledat nejbližší pobočku „Mekáče“, to tedy ne. Navíc cena také nebude tím, co by dokázalo nalákat obvyklého návštěvníka fastfoodu.
Cena nepomáhá
Oba burgery se totiž prodávají od 165 korun, což znamená, že pokud si do nich necháte přidat ingredience navíc, můžete se dostat na ještě vyšší sumu.
Ve srovnání s klasickým cheeseburgerem za 42 Kč sice dostanete mnohem chutnější produkt, ale Přemkovu burgeru šlape na paty Big Mac za 109 Kč, nebo největší „kousek“ Double Big Tasty Bacon za 159 korun.
Jinak je to však u kuřete. Jak už jsme psali, standardní nabídka v Mekáči sestává u kuřecího masa v drtivé většině z masa sekaného. Ačkoliv se firma chlubí, že kuřecí pečlivě vykosťuje a produkty tak neobsahují například žádné chrupavky, stejně to není kus masa (kromě grilled wrapů a grilled chicken salátu)
Oproti tomu Forejtův Chicken Maestro je vyloženě povedená záležitost. Kromě „pořádné flákoty“, neboli poctivého kusu kuřecích prsou, je i skvěle ochucený a nám v redakci, přestože jinak jsme spíš „tým hovězí“, chutnal jednoznačně více.
Dalo by se tedy s trochou nadsázky říct, že oblíbený šéfkuchař a porotce MasterChef Česko naučil světový řetězec, jak má připravovat kuřecí burger.
Jak vypadají nové burgery od Přemka Forejta se můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Ke správnému hamburgeru patří i skvělá houska, připravte si ji podle našeho videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma vietnamskou polévku Pho jako profík. Stačí znát tyhle triky!
Kdo by neznal silný kořeněný hovězí vývar s… Číst více
Fritátové nudle
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z… Číst více
Jakou přílohu, zavářku nebo vložku máte v polévkách nejraději? Z našich receptů si vybere každý
Nejčastěji se používají do polévek čirých a masitých, kterým dodávají pestrost. Například vývar z hovězího masa můžeme podávat pokaždé s jinou… Číst více
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen
Představíte si při zmínce o japonské kuchyni jen… Číst více
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?
V pátečním Prostřeno nás čeká vietnamské menu.… Číst více
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Čína je rozsáhlá země a její oblasti natolik vzdálené a odlišné, že se liší i suroviny a styl vaření z nich. Nabízíme přehled receptů, tipů a rad,… Číst více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Těstoviny jsou u nás oblíbenou přílohou, pro… Číst více
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Jak připravit domácí těstoviny Na těsto potřebujeme pouze vajíčka a mouku. Použitá mouka se recept od receptu liší - vhodná je hladká, polohrubá i… Číst více
Přirozeně bezlepkové nudle nebo špagety ze zeleniny si získávají popularitu. Skvěle chutnají z cuket. Poradíme, jak je připravit
Právě z mladých cuket lze nudle nebo špagety vyrobit velmi snadno (a zvládnou to i začátečníci), protože mají rovný tvar, jsou dostatečně dlouhé a… Číst více
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Podávají se podobně jako halušky, párance jsou… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více