Svačina - tipy na rychlé i výživné jídlo
Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy, minerály a dobrou náladu. Svačinu bychom proto neměli podceňovat a odbývat. A pokud to čas dovolí, měli bychom si s její přípravou vyhrát.
Svačina mezi snídaní a obědem může být bohatší na sacharidy, klidně i sladší. Osvěžení i slušnou dávku vitaminů může dodat ovoce a proto je dobrou volbou samotné, i coby součást nápaditého zákusku. Odpolední svačina by měla být lehčí a chudší na sacharidy. Stále však existuje spousta lahodných variant, které uspokojí chutě každého strávníka.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Vanilkou vonící ovocný koláč jako od maminky. Upečený je s čerstvým ovocem, dochucený máslovou drobenkou
Cuketové špagety jsou lahůdka! Naučte se dělat osvěžující zeleninové nudle
Byliny v kuchyni: Levandule provoní bábovku, naložené maso i salát. A ještě vám zvedne náladu!