Zdeněk Pohlreich - postrach i spása českých restaurací
Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským uměním. Skvěle vařit a řídit gastronomické provozy se naučil už během své emigrace v Nizozemsku. Po návratu svoje know-how vložil do provozu v Café Imperial, nádherné restaurace Hotelu Imperial (v krásném prvnorepublikovém stylu art deco). Do povědomí širší veřejnosti se však Zdeněk Pohlreich dostal až pořadem Ano, šéfe!, ve kterém nekompromisně káral méně schopné či méně orientované kolegy z gastronomie, ale svými radami i pozvedl, nebo dokonce zachránil celou řadu jejich podniků.
Zdeněk Pohlreich dnes šéfuje třem svým pražským podnikům - Divinis s italskou kuchyní otevřel už před lety, bistro Next Door by Imperial naproti svému Café Imperial otevřel teprve nedávno. Mimo to učí na střední škole, neúnavně vydává jednu kuchařku za druhou a ne a ne opustit televizní obrazovky. Zkušenosti a znalosti má nepochybně široké a je dobré, že se o ně nebojí podělit se studenty, i širokou veřejností.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 19 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!
Šťouchané brambory: Jednoduchá klasika s osmaženou křupavou cibulkou a čerstvými bylinkami chutná fantasticky
Jak na dokonalé domácí kysané zelí? Jednoduchý postup zaručí dobrý výsledek i v paneláku, stačí dodržet několik zásad