Smetanová pomazánka s vejci
Suroviny
Porce: cca 300 g
Nutriční hodnoty
Energie | 2 372 kJ / 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,59 g |
Tuky | 39,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 388 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 10,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tip! Vejce rozřízněte a do pomazánky zapracujte pouze žloutky. Rozkrojené bílky můžete využít jako jedlé mističky na hotovou pomazánku, třeba pro návštěvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2016 23:42
Jana Remkova: Jani, ty jsi zlato!
22. 6. 2016 23:18
22. 6. 2016 11:28
Recept je napsaný správně. Rýpalku z vás nedělám, myslela jsem to obecně. Všichni víme, jak to na těchto serverech chodí. Zkrátka mě to rozesmálo, jak z prostého receptu udělat neúplný a neshodující se. Toť vše.
22. 6. 2016 10:52
CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne: rýpálky?
Takže kdo se zeptá na nejasně popsaný postup je hnedle rýpálek?
Takže kdo se zeptá na nejasně popsaný postup je hnedle rýpálek?
22. 6. 2016 10:51
CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne: slušně jsem se zeptala, s rýpáním neměl můj dotaz nic společného.....
22. 6. 2016 09:54
maris: Myslím, že každý má svojí fantazii a každý si může pomazánku servírovat jinak. Fotka může být jako inspirace na servírování. Ale dobře, pro rýpálky doplním, že můžou bílky použít k servírování.........
22. 6. 2016 09:01
Asi se vmíchají jen žloutky a bílky se naplní pomazánkou, ne ? Píšeš, že se vmíchají pokrájená vejce, ale fotka tomu neodpovídá
22. 6. 2016 00:32
Hezká fotka a nápadité
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
Další recepty
Tématické fráze: smetanova pomazanka pomazánka servírovaná na vejci
Suroviny: tvaroh ve vaničce, smetana zakysaná, vejce, pažitka, sůl, pepř
Smetanová pomazánka s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvNm
8 názorů