Slepice po zahrádkářsku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 535 kJ / 1 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,03 g |
Tuky | 88,57 g |
Vláknina | 18,87 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 34,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze uvařit i zcela bez smetany, přírodní, pokrm se může podávat třeba s rýží, nočky apod. To je také moc dobré. (Aby se dosáhlo dostatečně husté omáčky, dávám hodně zeleniny, nebo v případě potřeby zahustím záklechtkou.)
Spodní stehno (vpravo) a falešné stehno (vlevo) z tzv. "těžké slepice". Půlka slepice v balení vážila 1,8 kg. Popisek mně nešel vložit k fotkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2020 09:29
magdalenka: Děvče zlatý, já pozoruji ledacos, třeba to, jak šikovná jsi, anebo to, jak zasvěceně umíš spoustu věcí vysvětlit jiným a kolik máš zkušeností. Takže jsem vůbec nepřeháněla, ani si nevymýšlela. Posílám ti krásný pozdrav a přejí ti hezký den!
13. 7. 2020 09:13
Jaromíra18: Dík za milý komentář a za pochvalu! Přidala jsem recept hlavně jako další možnost využití masa z vařené slípky. Jde to i z kuřete, ale lepší je to fakt ze slepičky. Jestli recept zkusíš, budu ráda a jestli ti bude chutnat, budu šťastná. Udělej s vínem, nebo bez, podle toho, co máte rádi. Diky a moc zdravím!
13. 7. 2020 09:06
MamlajdaD: neprehanaj... Cervenam sa.
13. 7. 2020 08:56
magdalenka: Děkuji za pěkný komentář! Já vím, že jsi moc dobrá kuchařka, a šikovná. Tak jsem rada, že také tento starý recept děláš, nobo jsi dělávala. Jde o to, co jsi výstižně napsala - že je ze slepice ten dvojí užitek - dobrá polévka a ještě i dobré hlavní jídlo. . Díky a moc zdravím!
13. 7. 2020 07:59
Recept je vynikající, vařím jí trochu podobně, uvařím jí takhle moc ráda.
13. 7. 2020 07:35
Keď boli moje deti malé, varila som často - jednou ranou dve muchy. Po uvarení mäso vykostím, zbavím kože, pokrájam. Karamel robím zvlásť, zalejem vodou a rozvarím, omáčku dochucujem aj horčicou, ale to je detail. Niekedy víno dám, niekedy nie - nemám vždy po ruke, slaninu zas vynechávam. Pekný deň!
12. 7. 2020 22:17
hospodyně: Děkuji za milý komentář! Ano, omáčka je podobná se svíčkovou, ale přece jen trochu jiná a dost jí ozvláštní i to přidané víno. Ale jako všechny takovéto omáčky - rozleželá druhý den nemá chybu! I ze slepice se dá dělat bez předvaření, ale jednak to dlouho trvá a navíc je škoda přijít o tak výbornou polévku! Díky a moc zdravím!
12. 7. 2020 22:05
Je to hezký recept, nám také chutná, hlavně vnuci jsou omáčkoví. Co také pořád vymýšlet ze slepice, že? Někdy dělám z kuřecích stehen, ta dusím přímo v zelenině bez ováření.Je to vlastně podobná omáčka jako ke svíčkové.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 24 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 58 minutami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 3 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 4 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 5 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 5 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Suroviny: slepice, slanina, máslo, cibule, karotka, petržel, celer, cukr, pepř, koření nové koření, bobkový list, vývar drůbeží, smetana, mouka hladká, citron, víno červené suché, slepice, sůl, koření nové koření, směs zeleninová do polévky, zavářka
Slepice po zahrádkářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qyj
8 názorů