Dušení: spokojený žaludek i chuťové pohárky
Dušení je považováno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Jsou při něm totiž minimální ztráty vitaminů i chuti (na rozdíl třeba od vaření). A s minimem tuků. Dušení je proto oblíbeným způsobem přípravy kojeneckých příkrmů a batolecích jídel. Výživná hodnota zůstává skoro stejná, jako za syrova, a výsledný pokrm je stravitelnější.
Dusit se dají maso, houby, zelenina i ovoce. Suroviny se nejprve zprudka osmahnou, dochutí aromatickým základem (obvykle osmaženou cibulkou) a podlijí tekutinou. Hrnec či pánev se pak přikryjí pokličkou, žár plotny se stáhne a za jemného probublávání může dušení začít. U nás si určitě vyberete ten správný recept na zdravé jídlo plné chuti!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 1 hodinou
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 13 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Proč všichni jedí Mike Benexia Premium kvality Chia ?
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Jak na perfektní dušený špenát z čerstvých listů: Chuť vylepší česnek a muškátový oříšek, pro zjemnění přidejte smetanu