Slepice z plzeňské krčmy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobnou úpravu jsem jedla v jedné plzeňské staročeské sladovně, ale jednalo se o divokou kachnu. Ovšem musím říct, že slepice je naprosto srovnatelná. Určitě možno upravit z jakékoliv drůbeže i bažanta. Slepici je nutné, narozdíl od ostatní drůbeže, předem trochu povařit, aby změkla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2013 18:09
vybusna:Mini, jsem moc ráda, že jsi zrovna ty tohle vyzkoušela, že tě recept na FB zaujal. Díky moc za fotky a zprávu
30. 12. 2013 17:46
Tento recept som mala ulozeny na vyskusanie a dnes prisiel jeho cas. Pouzila som sliepku uvarenu v polievke, takze som uz nemusela dopekat do makka a mala som ju hotovu do 30 minut. Polievku som uz nemala, tak som robila len s vodou a na zaver som omacku dochucovala solou a prelisovala som do nej cesnak. Jedlo to bolo paradne a budem opakovat. Vdaka za recept Any.
30. 10. 2012 23:21
aaadobromila:V téhle úpravě lze připrait i třeba kachnu nebo kuře Je to dobrota, díky
30. 10. 2012 23:15
Tyjo, Ty také máš krásné recepty. Tohle si ukládám! Slepici já ráda a tohle bude asi jistota
6. 4. 2012 10:13
srettka:To mi uděláš radost. A tu čínskou taky zkus. Žížalka už ji dělala a pochvalovala si
6. 4. 2012 09:58
1974andrea:asi jo čéče, tatik donésl dospělé kuře, tedy pěkně vyspělou slépku, plných tvarů, velkou jako hrom. tak to zkusím. chci taky zkusit udělat tu od jany bouškový, slépku v červeném oleji. asi budem o svátky pěkně slepičit
6. 4. 2012 09:51
srettka:Předtím ji vařím v osolené vodě se zeleninou jako na vývar, tak pak už nesolím. Ale třeba budeš podle chuti muset dosolit. Uvidíš. Jdeš to vyzkoušet?
6. 4. 2012 08:56
Andrej, jen jsem se chtela zeptat, ta slépka je fakt ciste na sladko?ze tam nevidim ani zrnko soli.nebo ze by to byl rcp z pohadky Sul nad zlato, z faze, kdy byla sladka hostina? ne, fakt se ptam, tvoje mnamka oslovila manzela, takze nez se do toho pustim, tak abych mela jaasno
4. 4. 2012 15:16
1974andrea:
Super už mi tečou slinyDíky za zajímavý receptík a napíšu jak se zadařilo
Super už mi tečou slinyDíky za zajímavý receptík a napíšu jak se zadařilo
3. 4. 2012 12:08
Kykydee:Slepici jsem si předvařila v papiňáku skoro do měkka a pak pekla cca 45 minut.
3. 4. 2012 10:17
1974andrea:
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče ?
rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče ?
2. 4. 2012 17:12
Kykydee:Budu velmi ráda, když se pak ozvete, jak vám chutnalo. Díky
2. 4. 2012 16:24
No tak to je bomba, z mrazáku na mě dělá slípka už nějakou dobu smutná očka. Vařím jí buď jako polévku a nebo na paprice, tento recept rozhodně o víkendu vyzkouším s jablečným zelíčkem a nočky. Mňam, dávám bodík
1. 4. 2012 14:22
pemilos:Tak to jste mě velice potěšila, jsem moc ráda, že jste si všichni pochutnali a mám velkou radost, že jste si našla chvilku, mi to sdělit
1. 4. 2012 13:41
Úžasná,famózní,mňaminka. Dokonalé snoubení chutí. Vařila jsem kuřecí čtvrtky s haluškami a kysaným zelím. A chutnalo i těm našim super chlupatým jazýčkům.Obvykle nepíšu pochvaly, ale toto je opravdu vynikající recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Slepý myši: Tato krajová specialita je hotová během chvilky. Brambory s česnekem jsou prostě neodolatelné
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Další recepty
Tématické fráze: recepty co ze slepice recepty ze slepice slepice recept slepice recepty bazanti slepice recept recepty na slepici recepty na jídla ze slepice bažantí slepice co uvařit ze slepice recept na slepici plzeňská bašta recept recept slepice bažantí slepice recepty jidlo ze slepice jídla ze slepice jak zabít slepici úprava slepice recepty slepice recept na bažantí slepici slepice v červeném oleji recept
Suroviny: slepice, povidla švestková, švestky sušené, slanina, bobkový list, jalovec, vývar slepičí, jablko, olej
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
38 názorů