Uzená polévka s bramborem, medvědím česnekem a vejci
Pokud máte doma vývar z uzených žeber, zužitkujte ho ve svůj prospěch a uvařte si chutnou uzenou polévku vylepšenou o medvědí česnek. Polévka s touto jarní bylinou je skvělá nejen jako chutný oběd, ale i jako pomocník v boji s nachlazením.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 598 kJ / 1 099 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,57 g |
Tuky | 67,93 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 482 mg |
Sůl | 0,94 g |
Sacharidy | 66,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme čerstvý ani mražený medvědí česnek, můžeme ho nahradit cca 2 hrstmi nakrájené nati lahůdkové cibule. Pak je ale lepší, když 2 minutky před koncem přidáme ještě 3 prolisované stroužky česneku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2022 21:24
Marie Švarcová:Maruško,děkuji
29. 4. 2022 07:37
29. 4. 2022 06:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 5 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 6 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 6 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 8 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak zpracovat medvědí česnek. V kuchyni se používá nejlépe v syrovém stavu
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Suroviny: vývar uzený, sádlo, cibule, česnek, mrkev, brambory, vejce, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl
Uzená polévka s bramborem, medvědím česnekem a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq3E
3 názory