Špenátový koláč se smetanovým krémem
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze šlehačky a zakysané smetany. K dozdobení koláče pak můžete použít třeba jedlé květy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Množství je určeno na dortovou formu o průměru 25-26 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 21 389 kJ / 5 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,44 g |
Tuky | 261,28 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 786 mg |
Sůl | 2,99 g |
Sacharidy | 581,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na nízký koláč použijeme 2 vejce a poloviční dávku všech surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2024 20:44
12. 3. 2024 20:36
31. 7. 2023 14:51
31. 7. 2023 14:47
5. 4. 2023 21:07
5. 4. 2023 21:02
5. 4. 2023 18:38
5. 4. 2023 18:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 3 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyložit dortovou formu papírem na pečení je snadné a podle názorného videa to zvládne opravdu každý
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, protlak špenátový, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr vanilkový
Špenátový koláč se smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvWM
8 názorů