Cuketová mouka (sušená cuketa)
Velkou výhodou cuket je to, že prakticky nemají žádnou výraznější chuť a přebírají chutě pokrmu, do kterého je přidáme. Cuketová mouka krásně voní, téměř jako jemná domácí vegeta. A tak se jako první způsob využití nabízí třeba zahuštění zeleninových polévek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2023 09:44
mika59: těším se na tvou krásnou fotku!
12. 8. 2023 17:53
Tohle určitě udělám
10. 8. 2023 12:16
janatka: jenom půlku cukety? Škoda, je to stejná práce i spotřeba energie jako na usušení třeba 3 cuket. Ale snad bude mouka chutnat a můžeš si nasušit novou. Cukety ještě zdaleka nekončí
10. 8. 2023 11:53
Janina54: doufám, že se recept osvědčí a budete doma spokojeni!
10. 8. 2023 11:25
Tak včera jsem sušila na horkovzduch 4,5 h v troubě. Vyzkoušela jsem jen půlku cukety, nevěděla jak mi to půjde a jak to dopadne. Bylo toho opravdu málo po usušení a tak kutr měl co dělat. Snad to bude v poho a vydrží mi to .
9. 8. 2023 13:04
cathleen: ať je nápad od kohokoliv, je výborný a s radostí ho použiji, letos máme cuket víc jak zadarmo a už ani rodina je nechce
9. 8. 2023 11:59
Hella (moderátorka): Heli, samozřejmě o ní píší, jako o bezlepkové moukce. Já sama si ji zatím neumím představit jinde, než na to zahuštění...ale přidat ji kamkoliv jinam - to bude třeba vyzkoušet a pak podat zprávu ostatním
9. 8. 2023 11:56
magdalenka: děkuju doufám, že ti, kdo vyzkouší, budou spokojeni stejně, jako my.
9. 8. 2023 11:17
Eja57: díky Nápad moc fajn, jen není můj. Poslala mi ho kamarádka
9. 8. 2023 11:15
Tiež ma napadli slová úžasu...
9. 8. 2023 11:08
děkuji, všem!
9. 8. 2023 07:51
ůžasný nápad , určitě vyzkouším
9. 8. 2023 06:29
Ivko, to je geniální
8. 8. 2023 20:12
Velmi zajímavé! Je možné jí použít jako bezlepkovou? Jaké má využití?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 3 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 4 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 4 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Cuketová mouka je skvělá k zahuštění polévek a omáček. Jak na ni? Videonávod vám poradí
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Další recepty
Suroviny: cuketa
Cuketová mouka (sušená cuketa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp6Am
14 názorů