Bylinky a jejich užití v kuchyni - nejlepší recepty
Málokdo může rozporovat tvrzení, že celá řada jídel chutná lépe dochucená čerstvými bylinkami. Ať už se jedná o saláty, polévky, nebo třeba italské caprese, které by bez bazalky nebylo úplné, zelené rostlinky plné chutí a hlavně vůní se opravdu vyplatí mít po ruce. Naštěstí je to poměrně snadné; většinu bylinek můžete pěstovat na balkoně nebo i na parapetu za oknem.
Kupte si semínka aromatického oregána, léčivého tymiánu nebo řízné pažitky, která výtečně doplní tvarohové pomazánky či třeba jen obyčejný chleba s máslem, a nebudete litovat. Anebo si pořiďte už vzrostlé bylinky v květináči; obzvlášť na jaře je seženete v každém větším supermarketu nebo dobrém květinářství.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Japonský cheesecake: Je jednodušší než slavný americký bratříček, nadýchaný jako suflé se rozplývá na jazyku a božsky chutná
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Žádná myš, ale mousse! Jak původně francouzská specialita dobyla svět