Rychlá "nouzová" polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a…
Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše…
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Kančí se šípkovou, nebo se zelím? My máme jasno, a proto pro vás máme variantu se šípkovou. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede. Budeme doufat, že se doma…
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa,…
Připravte rodině k obědu rychlou a chutnou variantu boloňské omáčky s mletým drůbežím masem a lilkem. Dobře vychucenou masovo - zeleninovou směs můžete servírovat s…
Kuskus, zelenina a kuřecí maso se stává již tradicí. Lehký, zdravý, a zároveň sytý oběd, který oceníte zejména v teplém počasí. Zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.…
Variací na zeleninovou polévku existuje nespočet. Vždy můžete vzít, co máte zrovna po ruce a vykouzlit rychlou a jednoduchou polévku. U tohoto receptu přinášíme…
Ač je léto nebo zima, polévka je vždycky prima. Nemáte tentokrát nudle a se samotným vejcem to není ono? Připravte si dobrou polévku s kapáním - je rychlé, snadné,…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
V našich končinách jsou omáčky velmi oblíbeným pokrmem všedních i svátečních dnů. V tomto receptu najdete jednoduchý návod na přípravu lehce pikantní hořčicové omáčky s…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř).Plátky masa trochu naklepeme,…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřová srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
K napínavému filmu nemusíte chroupat pouze oříšky nebo brambůrky z obchodu. Vyzkoušejte chipsy z celeru podle našeho receptu. Budete příjemně překvapeni, jak výborná je…
Polévka je grunt, ostatní je špunt. Když je k tomu ještě rychlá, hlad se nekoná. Připravená z celeru a mrkve, navíc má jemnou chuť díky smetaně a na závěr přidanému…
Jednoduchý, poměrně bezpracný, výsledek chuťově výborný, přesně takový je tento recept. Vepřové na smetaně může vypadat obyčejně, ale chutná svátečně. K zahuštění omáčky…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Chystáte pohoštění nebo si chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešný humr. Kromě celeru dodá pomazánce…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Sytá polévka z těch nejzákladnějších surovin. Výborný vývar z vepřových kostí. Hustý, plný zeleniny a knedlíčků připravených z vepřových jater, vonících majoránkou a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Červený, černý nebo bílý: Jak se liší různé druhy rybízů a jak je nejlépe zpracovat?
Sladká pasta pralinée se připravuje jen ze 2 ingrediencí, které obvykle máme doma. Podle snadného návodu to zvládne každý
Pečeme vánoční perníčky: Osvědčené rady a tipy, jak je mít nejlepší a nejhezčí