Bedly na kmíně
Recept ještě nebyl hodnocenNosíte v létě z lesa košíky velkých bedel? Jednodušší recept než ten s jejich úpravou na kmíně snad neexistuje. Přirozenou houbovou chuť podtrhne opečení bedel na sádle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 138 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nosíte v létě z lesa košíky velkých bedel? Jednodušší recept než ten s jejich úpravou na kmíně snad neexistuje. Přirozenou houbovou chuť podtrhne opečení bedel na sádle…
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené bedly, nadrobno nakrájená rajčata, sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek.…
V papiňáku na rozehřátém oleji s kmínem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Přidáme opepřené maso vcelku a necháme ze všech stran prudce…
Bedly jsou chutí i vůní nepřekonatelné. Budete-li mít štěstí a les vám přenechá tyto bělavé královny se sukničkou, určitě je zkuste připravit jako řízky. Příprava v…
Polovinu brambor nastrouháme na hrubším struhadle, zbytek na jemnějším. Cibuli nasekáme na drobné kousíčky, česnek prolisujeme.Přidáme vejce, koření, mléko, cibuli,…
Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do ní naložíme houbové klobouky a necháme 2 hod. odležet. Houby dáme na plech (do zapékací mísy nebo pekáčku) a vložíme do…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájenou klobásu, protlak,…
Kloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s…
Očištěné bedly nakrájíme podle podle velikosti na větší kousky.Posypeme lehce solí a česnekem.Rozehřejeme sádlo, přidáme kmín, aby se rozvoněl a vsypeme bedly.Opékáme za…
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky. Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Nálev vařit 5 minut a nechat vystydnout. Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát…
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a…
Další dávka hub... Menší masáky, bedly, másláky... jsem očistil, zespod mašlovačkou přejel sádlem /výpek z vepřového kolena/, naskládal na plech, na pečící papír. Shora…
Bedly očistíme a odstraníme nožičky, aby zbyla mistička na plnění.Uděláme náplň: nastrouháme sýr, přidáme koření (majoránku, oregano, kmín), rozmačkaný česnek, osolíme,…
Hlavičky bedel očistíme posolíme a pokmínujeme a dáme osmahnout po obou stranách na sádlo. Podáváme s chlebem. Moc dobré. Takto můžeme použít i jiné houby, výborné jsou…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…
Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je. Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat. Kloboučky potřeme…
Hlavičky bedel očistíme, mírně posypeme vegetou a opepříme podle chuti. V misce rozšleháme vajíčka s 1-2 lžičkami orientální marinády se zázvorem. Pak hlavičky klasicky…
Nejprve si připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli dobře promícháme s mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky a nasekanou petrželku.…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly.Rajčata…
Do rozehřátého tuku dáme půl minutky rozvonět všechno koření. Poté přidáme bedly a na mírném plameni smažíme 4minuty z každé strany. Můžeme, ale nemusíme dávat na…
Osolenou mouku promícháme s vejcem. Přidáme mléko, dobře promícháme a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Těstíčko dobře prošleháme a je li husté, naředíme mlékem.…
Prso ze šikma nařežeme na silnější plátky a přes potravinářskou folii, nebo igelitový sáček zlehka naklepeme. Do plátků masa vetřeme kurkumu, chilli omáčku a necháme půl…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jak se dostal hollywoodský herec Willem Dafoe do pražské polévkárny The Boršč? „Náhoda to nebyla, dal si i kvas,“ odtajnila nám majitelka
Výživná, ale kontroverzní. Žabí stehýnka milují Francouzi a možná je jedli i pravěcí Češi
Upekli jsme nadívaná vejce podle M. D. Rettigové: Zužitkují se do nich vykoledovaná vajíčka i starší pečivo a jídlo chutná skvěle