Zima: Na zahřátí nesmí chybět husté vydatné polévky a horký nápoj
Zima v nás evokuje chuť se něčím zahřát, a to ať už je to nápoj, nebo miska vydatné polévky. Ale pozor, zima může přinést také zvýšenou chuť k jídlu a touhu po kalorických pokrmech, a tak je důležité udržovat vyváženou stravu a vyhýbat se nadměrnému přejídání.
Jaké potraviny jsou v zimě nejchutnější?
Zima přináší určité sezónní potraviny, které jsou v této době nejchutnější a nejvýživnější. Mezi ně patří brambory, cibule, česnek, kořenová zelenina, jablka, hrušky, brokolice, květák, různé druhy zelí a citrusové plody.
V zimě nejvíce zahřejí teplá jídla a nápoje
V zimních měsících hledáme často jídla, která nás zahřejí a poskytnou pocit pohodlí. Patří sem hřejivé polévky (např. bramborová, čočková, kulajda), guláše, různé druhy zapékaných pokrmů a také sladkých jídel (koblížky, bramborové šišky). Z nápojů nesmí chybět čaj či horká čokoláda, s alkoholem pak punč či svařák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Celer trochu jinak: Zkuste jej nakládaný s falafelem, v polévce s jablkem a nebo v podobě celerových lívanečků!
Farmář Josef Pech radí, jak nakupovat brambory: Neberte ty viditelně poškozené, dobrá brambora vydrží i horší podmínky, říká
Římané věřili, že přináší štěstí: Celer je přírodní afrodisiakum plné vitamínů