Churros z odpalovaného těsta: Připravte si španělskou dobrotu podle videonávodu
Na poutích či trzích už jste možná viděli stánek s dobrotou zvanou churros. Kde se smaží churros, tam se šíří krásná sladká vůně, které odolá jen málokdo. Zkuste si churros připravit i vy doma, není to tak těžké.
Churros, tedy silnější dlouhé sladké tyčinky obalené v cukru, jsou vyrobené z odpalovaného těsta. Toto těsto je po usmažení vláčné a jen několik churros vás dokáže příjemně zasytit. Zkuste si churros připravit doma podle videonávodu.
Návod na domácí churros
Nejprve je potřeba připravit odpalované těsto, které potom smažíme.
- Z mléka, cukru, soli, másla a mouky (množství je uvedeno zde) si podle návodu připravte odpalované těsto.
- Poté těsto přendejte do mísy a do zchladlého těsta zašlehejte vejce.
- Pomocí sáčku vytvarujte churros a osmažte je v horkém oleji dozlatova.
- Nakonec je obalte ve skořicovém cukru. Kdo chce, může hotové churros namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Churros jsou výborné i jen tak, bez cukru i bez čokolády.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře