Čím zahustit mleté maso do karbanátků nebo sekané místo strouhanky: Použijeme ovesné vločky
Připravujete karbanátky nebo sekanou a došla vám strouhanka? Nevadí - pokud máte doma ovesné vločky, můžete je použít do mleté směsi. Výsledek vás překvapí - maso bude jemné a šťavnaté a rozhodně chutnější.
Mleté maso na karbanátky, sekanou, čevapčiči nebo čufty musíme smíchat se strouhankou, aby se dosáhlo potřebné hustoty masové směsi. Někdy se stane, že zapomeneme strouhanku koupit nebo chceme vytvořit zdravější variantu pokrmu - v tom případě použijeme jemné ovesné vločky.
Mohlo by vás zajímat
Čím nahradíme strouhanku v mase
Je to jednoduché. Strouhanku nahradíme ovesnými vločkami, strouhaným bramborem nebo zeleninou.
- Nejčastěji se používají mleté ovesné vločky. Do masa je přidáme buď předem namočené nebo suché a necháme směs odležet, aby se tekutiny do vloček vsákly.
- S masovou směsí dále pracujeme jako kdybychom použili strouhanku. Karbanátky, sekaná i ostatní výrobky z mletého masa jsou křehké, šťavnaté a mají vynikající chuť.
Zajímá vás, jak se taková sekaná připravuje? V našem video-receptu vám ukážeme přesný postup:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Ovesné vločky ve slaných receptech. Jsou výborné na polévky, karbanátky, pomazánky i pečivo
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Komentáře