Jak upéct pizza šneky. Skvělé pohoštění pro návštěvu zvládnou podle videa i začátečníci
Říká se jim pizza kroužky nebo šneky. Ať už je nazveme tak či onak, skvěle chutnají a potěší všechny, kteří raději sáhnou po slaném než po sladkém pohoštění. Připomínají maličké pizzy, dobře se jí a nikdy jich není dost. Jsou výborné teplé i studené.
Potřebujeme především listové těsto a pak šneky budeme mít hotové velmi rychle. Šneky naplníme sýrem a uzeninou, nebo tím co zrovna doma máme. Kouzlo šneků spočívá v tom, že těsto naplníme naráz a až poté rozkrájíme, postupujeme totiž podobně, jako když plníme sladký závin jablky.
Jak připravit pizza šneky nebo kroužky
Pečení pizza šneků je vlastně zábava. Je to velmi snadné a výběru náplní se meze nekladou. S množstvím surovin to ale nepřeháníme, raději méně. Postupujeme takto:
- Připravíme si listové těsto, kečup, tvrdý sýr, několik plátků šunky nebo měkkého salámu a grilovací koření. Na potření bude potřeba vajíčko.
- Listové těsto rozválíme na plát, který potřeme kečupem.
- Dále na rozválené těsto poklademe plátky šunky nebo salámu.
- Tvrdý sýr nastrouháme a rovnoměrně posypeme náplň.
- A nakonec plát posypeme grilovacím kořením.
- Poté plát opatrně stočíme do rolády a celou ji rozkrájíme na půlcentimetrová kolečka.
- Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
- Plech vložíme do trouby předehřáté na 210 °C a pečeme cca 10–15 minut.
Druhý plech šneků můžeme trochu obměnit, stačí přidat jiné koření. Výborně se hodí např. italské koření na pizzu. Pro změnu přijdou k chuti i plátky oliv či lístky špenátu a bazalky.
Podívejte se i na další recepty na slané pečivo s náplní i bez do našeho receptáře, variant je mnoho. Můžete připravit klasickou pizzu nebo maličké pizzy do ruky, koláč quiche, langoše, plněné slané koláče a další.
A jaké slané pečivo s náplní máte nejraději vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti do komentářů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
5 tipů, jak péct listové těsto: Vyzkoušejte jednoduché rady a vaše pečivo bude dokonalé nejen na pohled, ale i svou chutí
Komentáře