Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Jak správně postupovat, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla? Existuje několik vychytávek, aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky. Poradíme, jak na to!
Sekaná pečené připravená z kořeněného mletého masa, nejčastěji směsi vepřového a hovězího, bývá oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Nejčastěji je pečená ve tvaru šišky. Pokaždé ochucená maličko jinak, někdy doplněná barevnou a oku lahodící náplní z párků, vajec natvrdo, kyselých okurek a proužků slaniny.
Aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky, na to existuje několik vychytávek:
- nezapomenout do masa kromě koření vmíchat vejce, které pečením tuhne a zajistí soudržnost mletého masa
- maso s ostatními surovinami spolu dobře prohněteme, aby byla hmota kompaktní a nebyly v ní vzduchové bubliny
- na 1 kg masa můžeme vmíchat 100-150 ml studené vody, sekaná bude šťavnatější
- drobně nakrájená cibule, přimíchaná do masové směsi, také zvýší šťavnatost
- aby sekaná nepraskla, vmícháme do ní na 1 kg masa 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu
- nebo můžeme přidat jemně nastrouhaný syrový brambor
- je také možné potřít šišku sekané rozšlehaným vejcem
To vše pomůže k tomu, aby naše sekaná pečeně během pečení nepraskla a byla co nejlahodnější.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno před 15 hodinami

Bramborová roláda s mletým uzeným masem
Přidáno před 21 hodinami

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno 2. 7. 2022 20:17

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.