Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
congerdesign Pixabay

Jak správně postupovat, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla? Existuje několik vychytávek, aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky. Poradíme, jak na to!

Sekaná pečené připravená z kořeněného mletého masa, nejčastěji směsi vepřového a hovězího, bývá oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Nejčastěji je pečená ve tvaru šišky. Pokaždé ochucená maličko jinak, někdy doplněná barevnou a oku lahodící náplní z párků, vajec natvrdo, kyselých okurek a proužků slaniny.

Aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky, na to existuje několik vychytávek:

  • nezapomenout do masa kromě koření vmíchat vejce, které pečením tuhne a zajistí soudržnost mletého masa
  • maso s ostatními surovinami spolu dobře prohněteme, aby byla hmota kompaktní a nebyly v ní vzduchové bubliny
  • na 1 kg masa můžeme vmíchat 100-150 ml studené vody, sekaná bude šťavnatější
  • drobně nakrájená cibule, přimíchaná do masové směsi, také zvýší šťavnatost
  • aby sekaná nepraskla, vmícháme do ní na 1 kg masa 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu
  • nebo můžeme přidat jemně nastrouhaný syrový brambor
  • je také možné potřít šišku sekané rozšlehaným vejcem

To vše pomůže k tomu, aby naše sekaná pečeně během pečení nepraskla a byla co nejlahodnější.

Tento tip je užitečný  (49x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům