Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Jak správně postupovat, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla? Existuje několik vychytávek, aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky. Poradíme, jak na to!
Sekaná pečené připravená z kořeněného mletého masa, nejčastěji směsi vepřového a hovězího, bývá oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Nejčastěji je pečená ve tvaru šišky. Pokaždé ochucená maličko jinak, někdy doplněná barevnou a oku lahodící náplní z párků, vajec natvrdo, kyselých okurek a proužků slaniny.
Aby byla naše sekaná šťavnatá jako ta od maminky nebo babičky, na to existuje několik vychytávek:
- nezapomenout do masa kromě koření vmíchat vejce, které pečením tuhne a zajistí soudržnost mletého masa
- maso s ostatními surovinami spolu dobře prohněteme, aby byla hmota kompaktní a nebyly v ní vzduchové bubliny
- na 1 kg masa můžeme vmíchat 100-150 ml studené vody, sekaná bude šťavnatější
- drobně nakrájená cibule, přimíchaná do masové směsi, také zvýší šťavnatost
- nezapomeneme na to hlavní - aby sekaná nepraskla, vmícháme do ní na 1 kg masa 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu
- nebo můžeme přidat jemně nastrouhaný syrový brambor
- je také možné potřít šišku sekané rozšlehaným vejcem
To vše pomůže k tomu, aby naše sekaná pečeně během pečení nepraskla a byla co nejlahodnější.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pečený česnek: Skvělá delikatesa je výtečná k bagetám, do pomazánek i polévek
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Novoluní ve Štíru: Býkovi dodají energii buchty s mákem, Střelec potřebuje exotickou polévku a Beran kuře
Komentáře
15. 6. 2024 00:16
15. 5. 2023 10:53
27. 10. 2022 08:30