Co je cukrový rozvar: Poradíme vám, k čemu se používá
Cukrový rozvar je nedílnou součástí cukrářských výrobků. Bílkový sníh se zašlehaným rozvarem zůstane pevný a během krátké doby nezvodnatí, což je nežádoucí například u plněných kremrolí nebo bílkovo-máslového krému.
Cukrový rozvar na zpevnění bílkového sněhu připravujeme z krupicového cukru a vody. Pokud máme teploměr, použijeme ho k měření teploty sirupu - pokud ne, musíme rozvar vyzkoušet pomocí drátěného očka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit cukrový rozvar
Připravíme si stejné množství vody a cukru (například 1 hrnek) a drátek s očkem:
- Vodu s krupicovým cukrem dáme do kastrolku svařit na 115–120 °C.
- Když se voda přestane vařit a jen drobně perlí, ponoříme do ní očko z drátu.
- Do cukrové blanky v očku foukneme - když odlétnou bublinky, rozvar je hotový.
- Ještě horký rozvar zašleháme do sněhu z bílků.
Pokud se bojíme přípravy cukrového rozvaru, můžeme vyzkoušet šlehání bílků nad parou, ve vodní lázni:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
5 nejčastějších chyb při šlehání sněhu z bílků aneb proč se vám nedařilo
Komentáře