Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Na sněhové (pěnové) pečivo výhodně spotřebujeme bílky, které nám zůstaly z pečení jiných druhů cukroví. Zaměříme se především na kokosky, laskonky a pusinky, které mohou být pěknou ozdobou na vánoční stromek.
Bílky skladujeme uložené v nádobce na chladném místě. Do pečení sněhového pečiva se obvykle pustíme ve druhém adventním týdnu, když již máme ostatní trvanlivé cukroví upečené (např. perníčky, zázvorky, linecké) a nashromáždili jsme přebytečné bílky.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak péct sněhové pečivo
Aby se nám sněhové pečivo povedlo, dodržíme několik zásad:
- Bílky je nutné dobře oddělit od žloutků.
- Používáme krupicový cukr (s jemnými krystalky, někdy se nazývá pískový) a práškový.
- Sníh můžeme připravit klasicky.
- Často sníh připravujeme ve vodní lázni, nad párou. Tento sníh je pevnější a lépe drží tvar, což se při pečení velmi hodí.
- Sněhovou hmotu můžeme přibarvit kakaem, kávou, trochou marmelády nebo jednoduše potravinářskými barvami. Pěkné pusinky lze použít i jako ozdoby na vánoční stromek.
- Na zahuštění sněhu používáme mletý kokos, ořechy, mandle, strouhanku a malé množství mouky. Do sněhu je jen lehce vmícháme, již společně nešleháme.
- Na plech tvary buď stříkáme sáčkem se zdobící trubičkou nebo nanášíme lžičkami.
- Tento typ pečiva nepečeme, ale spíš pozvolna sušíme při velmi mírné teplotě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Demi glace v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami

Jemné muffiny s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami

Bělomasá ryba po asijsku
Přidáno před 12 hodinami

Srbská masová směs
Přidáno před 20 hodinami

"Bramboráčky" z ovesných vloček
Přidáno 26. 1. 2023 15:37

Krůtí masové kuličky na zelenině
Přidáno 26. 1. 2023 10:55
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.