Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Top recepty

Na sněhové (pěnové) pečivo výhodně spotřebujeme bílky, které nám zůstaly z pečení jiných druhů cukroví. Zaměříme se především na kokosky, laskonky a pusinky, které mohou být pěknou ozdobou na vánoční stromek.

Bílky skladujeme uložené v nádobce na chladném místě. Do pečení sněhového pečiva se obvykle pustíme ve druhém adventním týdnu, když již máme ostatní trvanlivé cukroví upečené (např. perníčky, zázvorky, linecké) a nashromáždili jsme přebytečné bílky.

Jak péct sněhové pečivo

Aby se nám sněhové pečivo povedlo, dodržíme několik zásad:

  1. Bílky je nutné dobře oddělit od žloutků.
  2. Používáme krupicový cukr (s jemnými krystalky, někdy se nazývá pískový) a práškový.
  3. Sníh můžeme připravit klasicky.
  4. Často sníh připravujeme ve vodní lázni, nad párou. Tento sníh je pevnější a lépe drží tvar, což se při pečení velmi hodí.
  5. Sněhovou hmotu můžeme přibarvit kakaem, kávou, trochou marmelády nebo jednoduše potravinářskými barvami. Pěkné pusinky lze použít i jako ozdoby na vánoční stromek.
  6. Na zahuštění sněhu používáme mletý kokos, ořechy, mandle, strouhanku a malé množství mouky. Do sněhu je jen lehce vmícháme, již společně nešleháme.
  7. Na plech tvary buď stříkáme sáčkem se zdobící trubičkou nebo nanášíme lžičkami.
  8. Tento typ pečiva nepečeme, ale spíš pozvolna sušíme při velmi mírné teplotě.
Následující video předvede názorný postup při pečení sněhových pusinek. A pokud nám zbývají ještě nějaké bílky, můžeme z nich upéct bílkový chlebíček.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky