Jak grilovat chřest? Připravte si tuto zeleninu jako báječnou přílohu ke steaku
Období, kdy si můžeme vychutnat čerstvý chřest, je poměrně krátké, sklizeň totiž trvá pouze od poloviny dubna a končí v půlce června, v závislosti na počasí. Nejčastěji se setkáváme s chřestem zeleným a bílým.
Chřest zařazujeme do jídelníčku, protože obsahuje spoustu vitamínů i minerálů. Uvařit chřest není nic složitého, jeho úprava trvá pouze pár minut. Tato zelenina je ideální do salátů, těstovin nebo jako příloha ke grilovaným pokrmům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak grilovat chřest
Ke grilování je více vhodný chřest zelený, který si nejprve musíme očistit a umýt. Pokud je třeba, odřežeme zdřevnatělé stonky.
- Před grilováním je lepší chřest naložit do marinády, jako je třeba česneková či pikantní s chilli, aby pojmul více chutí.
- Chřest můžeme také před grilováním obtočit slaninou, v tomto případě ovšem volíme jemnější marinádu.
- Na středně rozpáleném grilu se výhonky grilují z každé strany 4–5 minut, doba grilování je velmi krátká. Stonky pak budou akorát na skus a ne rozvařené.
- Po vytažení z grilu chřest podáváme ještě teplý, jedině tak chutná skvěle.
Chřest si můžete uvařit také v pohodlí domova a doplnit ho lahodnou a jemnou sýrovou omáčkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jaká část chřestu je vhodná k jídlu a kterou naopak vyhazujeme? Poradíme
Chřest je noblesní vysoce výživná surovina. Víte, jak dlouho chřest vařit?
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Komentáře