7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Chřest, lahůdková jarní zelenina, se dá připravit na mnoho způsobů. Jeho použití je univerzální. Můžeme ho vařit, zapékat, smažit i grilovat. Připravujeme z něj polévky a využijeme ho do salátů. Hodí se do slaných koláčů a na pizzu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chřest si můžeme jednoduše koupit. Patří mezi dražší zeleninu, která se musí opatrně sklízet než se dostane na trh, protože je velmi křehká. K dostání jsou buď bílé nebo zelené výhony chřestu. Jedná se o totožnou rostlinu, rozdíl je v tom, zda se pěstuje na světle nebo ve tmě. Při nákupu vybíráme pouze svěží výhony s pevnými hlavičkami. Po nákupu je co nejdříve spotřebujeme.
2. místo
3. místo
Chřest je univerzálně použítelný, buď samotný nebo s dalšími druhy zeleniny. Na kostečky nakrájený ho můžeme můžeme využít do rizota. Podle receptu na másle připravíme cibulku, šunku, hrášek a chřest. Vše by mělo zůstat svěží a křupavé. Podáváme s bagetkou nebo jako přílohu.
5. místo
6. místo
7. místo
Chřest si získává stále větší pupularitu a i když je stále považován za luxusní pochoutku, zaslouží si, abychom si ho občas dopřáli. Můžeme vyzkoušet i velmi oblíbený recept - chřest s holandskou omáčkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře