Domácí moučkový cukr vykouzlíte během chvilky. Jak na to? Videonávod vám poradí
Představte si to. Dostanete chuť na nějaký dobrý moučník, nebo třeba ovocné knedlíky, ale chybí vám moučkový cukr. Do obchodu daleko a k sousedům se vám nechce? Není nic jednoduššího, než si doma z klasického cukru připravit moučkový.
Moučkový cukr je základní ingrediencí, která by doma neměla chybět žádné hospodyňce. Ale pokud někdy zapomenete a dostanete velkou chuť na sladkou pochoutku, kde nesmí právě moučkový cukr chybět, můžete si jej vyrobit z toho klasického, a to velmi jednoduše a během malé chviličky.
Ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky dělaly už naše praprababičky, tvarohové těsto si zase oblíbila uspěchaná doba. Kromě zmíněných dvou můžete použít i těsto bramborové nebo odpalované, též zvané vařené. V sezóně… Podívejte se na všechny ovocné knedlíky.
Jak tedy vyrobit domácí moučkový cukr?
Domácí moučkový cukr si vyrobíte snadno v pohodlí domova.
- Připravte si smoothie maker nebo mixér a cukr krystal/krupici.
- Cukr krystal/krupici nasypte do zvoleného přístroje.
- Melte tak dlouho, dokud se nezačne z cukru prášit.
- Chcete-li cukr jemnější, můžete jej ještě přesít přes sítko.
Mohlo by vás zajímat
Moučkový cukr se hojně používá jako konečné dochucení a ozdobení různých moučníků, sladkých knedlíků a škubánků, ale najdete jej i v základu sladkých receptů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Květákový steak
Přidáno před 7 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 9 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 15 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 16 hodinami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové šišky, knedlíky a peciválky s mákem. Víte, co jsou šudlíky?
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Komentáře