Jak ohřát smažené řízky? Poradíme vám 3 možnosti, aby zůstaly měkké a křupavé
Obalený, osmažený a v lednici uchovaný řízek už není to, co má být. Jsou lidé, kteří mají studené řízky rádi a pochutnají si na nich třeba s chlebem. K obědu už ale ohřátý řízek tak chutný není - je gumový a opadává z něj trojobal.
Zbyla vám hromada řízků a rádi byste je snědli třeba další den? Jak ohřát řízky, aby byly jako čerstvé? Poradíme vám tři tipy na tepelnou úpravu, která zajistí, že řízky budou měkké a trojobal hezky křupavý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřát smažené řízky
Máme na výběr ze tří možností:
- V mikrovlnné troubě - maso se prohřeje, ale trojobal zvlhne, pokud ho přiklopíme poklopem. Pokud řízek ohříváme dlouho, bude maso gumové.
- V horkovzdušné troubě je nejvhodnější umístit řízky na mřížku nad plechem a prohřívat několik minut. Musíme hlídat, aby se trojobal nespálil.
- Na pánvi se řízek ohřívá rychlým osmažením, ale jen v malém množství tuku, protože jednu porci tuku už získal první tepelnou úpravou.
Podle našeho videa můžete připravit řízky se sýrovým trojobalem, které jsou pečené v troubě, nikoliv smažené na pánvi:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Trojobal na obalování řízků: Geniálně jednoduchá klasika je svou chutí nepřekonatelná
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Komentáře