Řízky podle pana Krtičky z Broumova
Klasický vepřový nebo kuřecí řízek v trojobalu jistě znáte, ale co řízky z bůčku? Šťavnaté maso se v ústech doslova rozplyne. Naše babičky a dědové mu též říkali sedlácký řízek. Díky obsahu tuku si udrží dlouho šťavnatost a je výborný i za studena.
Suroviny
Porce: Kolik chcete
Postup přípravy
-
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni
-
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní
Poznámka autora receptu
Libový bůček (nejlepší je, jak se říká ta špička, ale opravdu vyřízněte jen libové maso) Ostatní si upečte třeba další den k obědu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2019 07:38
V době hlubokého socialismu to je konec sedmdesátých let. Jsme toto vařily v restauraci pod názvem sedlácký řízek jen místo gril.koření se potíral česnekem.
18. 9. 2019 20:17
A když já mám hlad, tak mám nejradši oblíbenej je můj řízek!
23. 8. 2018 14:58
magdalenka: nic
IMREE: receptů na domácí kváskový chléb je tu hromada, možná by pomohlo při jeho hledání nezadávat do vyhledávače slovo řízky
23. 8. 2018 12:50
IMREE: co ma pecenie chleba spolocne s tymto receptom?
23. 8. 2018 12:05
Kdopak neumi usmazit rizky a jeste z takoveho masa?
To jsem smazil jak mne bylo 10 let.
No jo, kazdy ma rad neco jinyho,je to jako salat ve kterem je mnoho zeleniny ruznych druhu.
Takze i my lide kazdy z nas ma rad neco jineho,ale proc takove jednoduchosti zverejnovat?
Je hodne daleko lepsich receptu,ktere by lide radi vedeli.
Treba napriklad peceni domaciho kvaskoveho chleba.
Takovy chleba ze zemleteho cerstveho zrni a zakvasku,ktery je velmi zdravy pro travici ustroji, chutny,nevysycha a hlavne neplsesnivi.
To uz je jiny Level,jako obalovat rizky.
13. 8. 2018 20:00
pavelk: Jo, bývá tu moderátor, a dost často - ale pravda nekontroluje zpětně komentáře z června 2017. Pokud na takový někdo narazí, není snad takový problém na to upozornit - a možná ne tak arogantně. Moderátoři jsou dobrovolníci, nejsou to zaměstnanci a úpravou receptů stráví hodně svého volného nehonorovaného času, takže občas nějaký komentář nepostřehnou. Tady ty komentáře mažu
13. 8. 2018 19:48
Tady není moderátor, který by umravnil některé anonymy a mazal jejich vulgární příspěvky?
4. 4. 2018 21:37
hepinka: Vás bych chtěl mít doma. To bych se asi moc nenajedl Za prvé nevím,co je na řízku královského a za druhé,řízek se dá udělat prakticky z každého masa a ze všech je dobrý.
1. 11. 2017 23:54
Milan:
magnolialilie: A to Je opravdu vše?Nedáváte ani vejce?Ráda bych vyzkoušela,ale pokud jste na něco zapomněla,tak sem s tím.Díky
25. 8. 2017 12:42
Bůčkové řízky jsme brávali na výlety. Proto že byli mastné tak se dali jíst na studeno s chlebem.
10. 8. 2017 17:45
DRAHUŠE: Adžiku mají v Tescu - od firmy Avocádo (červený obal) - asi 17 Kč. Doporučuji
30. 6. 2017 21:49
RECEPT ŘÍZKY Z BŮČKU MŮŽE BÝT MOC DOBRÝ,JENOM DÁ SE JEŠTĚ NĚKDE KOUPIT ADŽIKA? JÁ JSEM SI JI DŘÍVE VOZILA DOMA UDĚLANOU Z ABCHÁZIE,JE TO VYNIKAJÍCÍ PŘÍRODNÍ KOŘENÍ Z KAVKAZSKÝCH BYLINEK.
25. 6. 2017 23:27
Jindra: Jindro,no hezké je to od vás,ale zase nešlo by to sdělit jinou formou,než používat vulgarismus?????
24. 6. 2017 21:00
Milan: nikdo Vás nenutí takové řízky dělat,ale jak vidno jste to nikdy nejedl,tak nekažte chuť druhým,dnes kdy jsou prasátka chovaný spíše na maso,tak ty řízečky budou mňamka,ale to vy zřejmě neoceníte,ale prosím vyjadřujte se o jídle s pokorou i když vám by to nechutnalo,ale co víte,když jste to nikdy neochutnal.
25. 5. 2017 08:01
Já používám bůček do holanských řízků, tak proč ne? Mě by to určitě chutnalo. Na rozdíl od mého manžela, který nesnese nikde kousek mastného. Je z Brně, já z vesnice. Tvrdím, že se neumí najíst. Neví, co je dobrého. Neumí pořádně obrat ani kuře. Někdy, až budu dělat řízky a budu mít doma kousek bůčku, tak to ráda vyzkouším. Říká se, a to platí nejen o mase ale i o zelenině (kytičkách) apod., že obalit se dá téměř všechno. Chce to jen být trošku kreativní a nebát se nové věci vyzkoušet. Být trošku přístupný. Díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 1 hodinou

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 5 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 8 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 3 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 5 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 6 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 9 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 10 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 10 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 11 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: obrácené řízky podle trošky kavkazský řízek jak dělat řízky mario krticka rízky z bůčku nakládané smažené řízky kavkazské řízky řízek z bůčku bůčkový řízek koření na řízky vepřové platky smazene nakládané vepřové řízky druh libového vepřového na řízky recept na kavkazsky řízek řízky z krkovice bučkove řizky karel krtička pečený guláš podle sapíka nakládaný bůček podle sapika koření adžika recepty
Suroviny: bůček vepřový, mouka, vejce, strouhanka, koření adžika, koření grilovací
Řízky podle pana Krtičky z Broumova
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLWQ
45 názorů