Kapary v naší kuchyni: Mají výraznou chuť a hodí se na dochucení některých jídel, podobně jako olivy
Kapary mají silnou slanou chuť a používají se na dochucování různých jídel. Výborné jsou v kombinaci se sušenými rajčaty a olivami. Do pokrmů je přidáváme až těsně před dovařením.
Kapary jsou naložená poupata středomořského keříku kapary trnité, Capparis spinosa. Keřík je poléhavý a bodlinatý. Poupátka se nakládají buď do soli nebo do vinného octa. Vysoká teplota zvyšuje jejich slanost, proto je dlouho nevaříme.
Kapary do různých jídel
Tuto pochoutku před přidáním do jídla můžeme ještě propláchnout vodou a osušit, abychom snížili její slanost. Kapary jsou typickou surovinou do jídel středomořské kuchyně, podobně jako olivy. Můžeme je přidávat do salátů, podávat k sýrům, rajčatům a těstovinám.
Kapary v cuketové směsi na topinky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Komentáře